ГЕРБ-СДС поставиха условие да им бъде представен състав и структура

...
ГЕРБ-СДС поставиха условие да им бъде представен състав и структура
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС настояват да им бъде представен състав и структура на кабинет. ПП-ДБ ще пишат програма

ГЕРБ-СДС сложиха изискване да им бъде показан състав и конструкция на Министерски съвет в границите на почивните дни, от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) обявиха, че ще напишат стратегия на държавно управление за 18 месеца. Това стана известно от изказванията на двете парламентарни групи след днешната им среща в Народното събрание, оповестява Българска телеграфна агенция.

Поставихме изискване в границите на почивните дни от ПП-ДБ да ни показват състав и конструкция на Министерския съвет, в случай че към момента от втората политическа мощ смятат, че е редно ГЕРБ-СДС да постъпят ексцентрично, да се откажат от първия мандат и да поддържат и да управляват като законодателна власт втория, съобщи в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. По думите ѝ, в случай че това не се случи в границите на написаните периоди, от ГЕРБ-СДС ще имат цялостните учредения да считат, че ПП-ДБ подхождат несериозно към образуването на общо болшинство и ръководство. 

Ясно е, че специалистите би трябвало да разискват между тях, само че документът, който приготвяме, го приготвяме ние като ПП-ДБ - обединението, която ще предлага Министерски съвет, сподели съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков. Той уточни, че днешната среща с ГЕРБ-СДС е била по-скоро осведомителна, тъй че да се изясни какъв ще бъде методът.  

Ние считаме и това беше обяснено, че би трябвало да подготвим стратегия за 18 месеца, до края на 2024 година, и това е добре авансово да се каже, с цел да няма някакви други упования, сподели Николай Денков. Ще тръгнем от нашата предизборна платформа за подготовка на програмата, само че паралелно с това ще се разисква с другите специалисти, с цел да знаем, че най-после има документ, който би могъл да получи поддръжка, добави той.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР