ГЕРБ-СДС печели предсрочния парламентарен вот и евроизборите. В оспорвана битка

...
ГЕРБ-СДС печели предсрочния парламентарен вот и евроизборите. В оспорвана битка
Коментари Харесай

Първи резултати от вота 2 в 1: Вижте кой печели изборите

ГЕРБ-СДС печели предварителния парламентарен избор и евроизборите . В оспорвана борба за второто място влизат ПП-ДБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ”, демонстрират резултатите от exit poll-овете на социологическите организации „ Галъп ” и „ Тренд ”, предадоха от „ NOVA “.

Според изследванията на „ Тренд ”  ГЕРБ-СДС печели парламентарните избори с 25,8% от гласовете. На второ място е обединението ПП-ДБ с 15,5%, следвана от Движение за права и свободи с 14,7%. „ Възраждане ” заема четвърто място с 14,2%, до момента в който Българска социалистическа партия е пета с 8,9%, а „ ИТН ” /ИТН/ събира 6,5%.

Под чертата за влизане в Народното събрание остават „ Величие ” с 3,2%, „ Синя България ” с 1,5%, „ Солидарна България ” с 1,4%, Вътрешна македонска революционна организация с 1,0% и „ Левицата ” с 0,6%. Опцията „ Не поддържам никого ” е определена от 2,5% от гласувалите. Избирателната интензивност съгласно „ Тренд ” към 19:00 часа е 29,7%.

Резултатите на „ Галъп ” също удостоверяват успеха на ГЕРБ-СДС с 26,5%. Второто място заема Движение за права и свободи с 15,3%, следвана от ПП-ДБ с 15,1% и „ Възраждане ” с 14,7%. Българска социалистическа партия събира 9,7%, а Има Такъв Народ – 6,4%. Под бариерата за влизане в Народното събрание остават „ Величие ” с 3,4%, „ Синя България ” с 2,0%, МЕЧ с 1,9%, Вътрешна македонска революционна организация с 1,7% и „ Солидарна България ” с 1,3%. Опцията „ Не поддържам никого ” е определена от 3,3% от гласувалите. Избирателната интензивност съгласно „ Галъп ” е 29,0%.

В евроизборите , съгласно „ Галъп ”, за ГЕРБ-СДС са дали своят вот 26,2% от упражнилите правото си на избор. На второ място е обединението ПП-ДБ с 15,7%, следвана от „ Възраждане ” с 15,4%, Движение за права и свободи с 11,7%, Българска социалистическа партия с 9,7% и Има Такъв Народ с 6,4%. Опцията „ Не поддържам никого ” е определена от 3,1% от гласувалите. Избирателната интензивност съгласно „ Галъп ” е 29,8%.

Резултатите от „ Тренд ” също демонстрират победа за ГЕРБ-СДС с 25,0%. ПП-ДБ печели 15,9% от гласовете, следвана от „ Възраждане ” с 15,2%, Движение за права и свободи с 14,3%, Българска социалистическа партия с 8,9% и Има Такъв Народ с 6,4%. Опцията „ Не поддържам никого ” е определена от 2,6% от гласувалите. Избирателната интензивност съгласно „ Тренд ” е 31,1%.

ГЕРБ-СДС затвърждава позицията си като водеща политическа мощ в България, печелейки и двата избора. Въпреки това, борбата за второто място остава оспорвана сред ПП-ДБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ”. Очаква се новото 50-то Народно заседание да включва депутати от шест партии , като политическата сцена продължава да бъде динамична и разнообразна.

Ето в кои страни завършиха изборите за Европейски парламент

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР