ГЕРБ-СДС печели изборите за 49-ия парламент като затвърждава позицията си

...
ГЕРБ-СДС печели изборите за 49-ия парламент като затвърждава позицията си
Коментари Харесай

При 100% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС печели изборите, Възраждане изпревари ДПС

ГЕРБ-СДС печели изборите за 49-ия парламент като затвърждава позицията си на първа политическа мощ от предходните избори. Това сочат окончателните данни на ЦИК при обработени 100% от протоколите.  ГЕРБ-СДС събира 26,51 на 100 от гласовете. Втора е обединението " Продължаваме Промяната-Демократична България ” с 24,54 на 100 от гласовете.

Изненадата на тези избори е партия „ Възраждане “, която става трета с 14,15 на 100 от гласовете, следвана от Движение за права и свободи с 13,72 на 100. Българска социалистическа партия събират 8,94% от вота, а " ИТН " влизат в новия парламент като шеста политическа мощ с 4,11 на 100.

ГЕРБ-СДС е безапелационен водач в резултатите от изборите в неделя и по области, излиза наяве още от данните на ЦИК при 100% обработени протоколи. Коалицията печели вота в областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив област, Сливен, Смолян, София област, Стара Загора, Хасково и Ямбол. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР