ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на

...
ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на
Коментари Харесай

Димитър Ганев: ГЕРБ-СДС може да си позволи да оказва натиск, докато не постигне целта си

ГЕРБ-СДС може да си разреши да играе на ръба на скалата, да оказва напън до дъно, с цел да реализира задачата си. Такова мнение изрази в ефира на „ Здравей, България ” политологът от „ Тренд ” Димитър Ганев.
Според него договарянията не са завършили макар напрежението сред двете най-големи политически сили. Припомняме, че в неделя вечер от ГЕРБ-СДС оповестиха, че връщат празен мандат, в случай че през днешния ден до 12.00 ч. не се схванат с ПП-ДБ. Те, от своя страна, приканиха Бойко Борисов да се намеси и партията да не прибързва с решението.
„ И двете страни оставиха отворена врата за продължение на диалозите. Това, което се случи нощес, е епизод от едни продължаващи процеси повече от месец и половина. Преговорите са доста динамични, само че би трябвало да уточним, че в понеделник на обяд не е наложително Габриел да отиде с изпълнен мандат от позиция на конституционната процедура ”, разясни Ганев.
„ Защо започнаха договарянията от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 година Борисов имаше същата тактика при диалозите с реформаторския блок. Той сподели, че търси консунсус и конструктивност ”, сподели още политологът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР