ГЕРБ-СДС изпратиха проекта си на законодателната програма, по която ГЕРБ-СДС

...
ГЕРБ-СДС изпратиха проекта си на законодателната програма, по която ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ изпратиха законодателната си програма

ГЕРБ-СДС изпратиха плана си на законодателната стратегия, по която ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са постигнали единодушие за работата на 49-то Народно заседание през първата сесия.

По законопроекти, свързани с осъществяване на промените, планувани в националния проект за възобновяване и резистентност, двете обединения са постигнали единодушие за законопроект за изменение и допълнение на наказателно- процесуалния кодекс: влизане в действие на законодателни промени за гарантиране на успеваемостта на наказателно произвеждане. повишение на отчетността и отговорността на основния прокурор за ефикасна битка с корупцията и проведената престъпност и отбрана правата на гражданите;

законопроекти за противопоставяне на корупцията - структурна и организационна промяна в системата за противопоставяне на корупцията; делене на комисията на две и придаване на проверяващи функции;

законопроект за изменение и допълнение на закона за публичните поръчки - усилване на контрола, конкуренцията и прозрачността и понижаване на корупционния риск, ограничение на практиката за превъзлагане на подизпълнители по инхаус процедури; законопроект за неплатежоспособност на физическите лица; законопроекти за изменение и допълнение на комерсиалния закон - подсилване на процедурата по несъстоятелност; основаването на ново сдружение, което би дало по-голяма еластичност на бизнеса в България.

законопроект за изменение и допълнение на закона за правосъдната власт - подсилване ролята на инспектората към висшия правосъден съвет за предварителна защита и противопоставяне на корупцията в правосъдната власт.

Законопроект за изменение и допълнение на закона за енергетиката (след разработване от ме) - създаване на формулировка и критерии за " енергийна беднотия " за семействата. - уредба на режима за либерализацията на пазара, отпадане квотите на контролирания пазар и финансирането на планове за енергийна успеваемост.

Законопроекти за изменение и допълнение на закона за водите, закона за енергетиката и закона за концесиите (след разработване от ме и МРРБ) - развиване на потреблението на геотермална сила в България за произвеждане на електрическа и топлинна сила.

Законопроект за изменение и допълнение на закона за чистотата на атмосферния въздух

Законопроект за изменение и допълнение на закона за биологичното многообразие

Законопроект за изменение и допълнение на закона за силата от възобновими източници

Законопроект за изменение и допълнение на закона за електронното ръководство - регистрова промяна за разрастване капацитета на електронното ръководство за възстановяване на бизнес средата.

Законопроект за изменение и допълнение на закона за ръководство на етажната благосъстоятелност - улеснение и повишение успеваемостта на вложения в енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания.

Законопроект за поощряване на електрическата подвижност (след разработване от Министерски съвет - цялостна дълготрайна визия за устойчива национална и градска електромобилност и съгласуваност.

Законопроект за изменение и допълнение на закона за водоснабдяването и канализацията (след разработване от МС) - въвеждане на единни условия за качество на услугата и критерии за успеваемост, на които би трябвало да дават отговор всички зов оператори и използването им по отношение на всички оператори на територията на страната.

Законопроект за изменение и допълнение на закона за

професионалното обучение и образование (след разработване от МОН) - осъвременена нормативна рамка в областта на професионалното обучение и образование.

Законопроект за изменение и допълнение на закона за научните проучвания и нововъведенията (след разработване от МОН)

- Създаване на условия за пълноценна и ефикасна съгласуваност на политиката във всички етапи от подготовката и осъществяването на ограниченията, свързани с постигането на водещите цели в научните проучвания, нововъведенията и растежа.

• законопроект за изменение и допълнение на закона за ограничение изменението на климата (след разработване от МС)

- уредба на националния фонд за декарбонизация;

I. законопроекти свързани с приемането на република българия в шенген и приемане в еврозоната:

• законопроект за изменение и допълнение на закона за ограниченията против изпирането на пари (след разработване от МС)

- укрепването на рамката за битка с изпирането на пари според проекта за деяние с ограничения за адресиране на последващите задължения на република българия след присъединението във валутния механизъм ii.

• законопроект за изменение и допълнение на кодекса на застраховането (след разработване от МС)

• законопроект за изменение и допълнение на закона за българската национална банка (след разработване от МС)

• законопроект за приемане на еврото (след разработване от МС)

II. Други значими за страната законопроекти

• законопроект за изменение и допълнение на закона за отбрана от домашното принуждение

• законопроект за изменение и допълнение на наказателния кодекс

- промени, свързани с постановени от европейския съд по правата на индивида неоправдателни решения против българия.

• законопроект за изменение и допълнение на закона за достъп до социална информация

- транспониране на инструкция (ес) 2019/1024 на европейския парламент и на съвета от 20 юни 2019 година по отношение на отворените данни и повторното потребление на информацията от публичния бранш.

• законопроект за изменение и допълнение на закона за българското поданство

• законопроект за изменение и допълнение на кодекса за обществено обезпечаване

- съкращаването на броя дни, в които компенсацията за краткотрайна нетрудоспособност се заплаща от работодателя-осигурител, от три на два.

• законопроект за изменение и допълнение на закона за ръководство на агрохранителната верига

- усилване на граничния надзор, посредством ограничение на опцията наложителният граничен лабораторен надзор да се прави от други субекти, разнообразни от лабораториите на българската организация за сигурност на храните в обекти от голяма важност за националната сигурност.

• законопроект за изменение и допълнение на закона за устройството на черноморското крайбрежие

- приемане на ограничения за ограничение на застрояването на българското Черноморие;

• законопроект за изменение и допълнение на фамилния кодекс

- промени в режима на осиновяване и правото на достъп до информация за произхода на лицата; 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР