ГЕРБ - СДС изпрати покани за срещи до партиите, които

...
ГЕРБ - СДС изпрати покани за срещи до партиите, които
Коментари Харесай

ГЕРБ - СДС покани партиите за преговори

ГЕРБ - Съюз на демократичните сили изпрати предложения за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно заседание. По време на диалозите ГЕРБ - Съюз на демократичните сили предлага да бъдат разисквани тематиките, засягащи дневния ред на обществото и опцията за поддръжка на държавно управление, което да показа отговорността за ръководството на България. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

От страна на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили договарянията ще водят народните представители Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова. Изпратените предложения оферират срещите да бъдат извършени в последователност съгласно електоралната тежест на партиите на последните избори:

enlightened17 юни 2024 година:

13:00 часа - Движение за права и свободи

15:00 часа - Политическа партия - Демократична България

17:00 часа - Възраждане

enlightened18 юни 2024 година:

11:00 часа - Българска социалистическа партия

13:00 часа - Има Такъв Народ

15:00 часа - Величие

Срещите ще се организират в постройката на Народното събрание. След всяка среща преговорният екип на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили ще прави къси изказвания за представителите на медиите.

По-рано в понеделник стана ясно, че Радев ще свика първото съвещание на 50-ото Народно заседание в сряда, 19 юни.

Припомняме, че Борисов разгласи в четвъртък, 13 юни, че ще бъде излъчен преговорен екип. Борисов предлага съставянето на експертен кабинет. Той би трябвало да е доминиран от ГЕРБ по значимите министерства. " Особено министър председател, външен министър, защита ", безапелационен бе той.

" Понеделник ще поканим всички водачи на партиите. Да се сложат на една повърхност, с цел да се работи редом, заради изострените връзки на водачите, мисля че би било работещо ", сподели в четвъртък водачът на ГЕРБ.

Според него може да се направи държавно управление само с първия мандат, в случай че това не се случи, единственият излаз са нови избори през септември.

" Следващите седем дни би трябвало да бъде гласувано държавно управление или непосредствено хората би трябвало да знаят, че отиваме на избори ", сподели той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР