ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ внасят законопроект за изменение на Семейния кодекс.

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ внасят законопроект за изменение на Семейния кодекс.
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ предлагат облекчаване на процедурата по осиновяване

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ внасят законопроект за изменение на Семейния кодекс. Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание Деница Сачева от ГЕРБ.

„ Ние предлагаме да се усъвършенства метода, по който работи системата за цялостно осиновяване. Прави усещане, че в последните години съвсем два пъти е паднал броят на осиновяванията. Има редица недоволства, че процедурата е дълга, тежка и няма задоволително информация “, съобщи Сачева.

„ Ние предлагаме оптимизация на тази процедура посредством основаване на национална осведомителна система. Тя би трябвало да дава опция както за електронно кандидатстване, по този начин и всички, които са кандидатствали, да могат да проследят какво се случва с техните документи, да може да се прави примитивен електронен асортимент, тъй че да бъдат обезпечени най-хубавите опциите за детето и да има опция за проследимост за всичко, което се случва в препоръките за осиновяване. Предлагаме отпадане на всички благоприятни условия за разсионовяване, тъй че децата да не претърпяват контузии от един сходен акт “, добави Сачева.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР