ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са постигнали договореност Росен Желязков да бъде

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са постигнали договореност Росен Желязков да бъде
Коментари Харесай

Росен Желязков ще е председател на НС за три месеца, ПП-ДБ ще ръководят правната комисия

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са постигнали договореност Росен Желязков да бъде ръководител на 49-ото Народно заседание. Това заяви председатялт на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред публицисти в Народното събрание. Тя посочи, че договарящите са се съгласили ръководителят на Народното събрание да се сменя на ротационен принцип, само че единствено в случай че Народното събрание работи повече от 3 месеца.

" Разбрахме се дружно, че ръководител на Народното събрание ще бъде Росен Желязков ", уточни тя.

ПП-ДБ ще посочат кой да заеме мястото на ръководител на Парламентарната комисия по правни въпроси, посочи тя.

От страна на ПП-ДБ Николай Денков удостовери, че е реализирано единодушие и че договарящите са се разбрали за законадателната стратегия на Народното събрание, която ще бъде препоръчана и на истаналите парламеентарни групи. Той уточни, че един от първите закони, които ще бъдат гледани, е законопроектът за противопоставяне на домашното принуждение.

Що се отнася до диалозите за държавно управление, Денков сподели, че те би трябвало да се водят на лидерско равнище. Той добави, че позицията на ПП-ДБ, че няма да поддържа държавно управление с първия мандат остава и към този момент няма смяна по тази тематика.

Според Атанасова, в случай че Народното събрание работи, тогава е допустимо да има ротационно председателство както на ръководителя на Народното събрание, по този начин и на Комисията по правни въпроси, като от ГЕРБ-СДС изчакват номинацията на обединението на ПП-ДБ кой да я оглави.

" Ротационно председателство може да има само в случай че Народното събрание работи повече от три месеца ", съобщи тя.

" Опитваме се да създадем, тъй че да има работещо Народно събрание, знаете, че това зависи от мандатоносителя въпреки всичко ”, съобщи Лена Бориславова от Политическа партия в коридорите на Народното събрание преди срещата.

“Разговаряме за Шенген, Еврозоната, правосъдната промяна, КПКОНПИ, диалозите не престават, виждате, не става за един ден ”, сподели още Бориславова.

“Продължаваме със законодателната стратегия, през днешния ден се надяваме да я приключим. Ще би трябвало да обсъдим още веднъж въпроса с ръководителя на Народно събрание - ние продължаваме да настояваме за ротационния принцип ”. Това съобщи акад. Николай Денков от " Продължаваме промяната ", който оглавява работната група по договарянията за цели страна на ПП-ДБ.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС съобщи, че “разговорите сред двете групи - на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ в частта " правни екипи " не престават. Трябва ни още малко време, с цел да уточним значими елементи - в случай че през днешния ден стигнем до единодушие, то медиите и обществото ще бъдат осведомени ”.


Източници: dariknews.bg, " 24 часа ", БНР

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР