ГЕРБ-СДС и ПП–ДБ няма да посмеят да нарушат сцеплението помежду

...
ГЕРБ-СДС и ПП–ДБ няма да посмеят да нарушат сцеплението помежду
Коментари Харесай

Социолог каза дали ще има нови избори през тази година

ГЕРБ-СДС и ПП–ДБ няма да посмеят да нарушат сцеплението между тях, няма да се рискува външнополитическата позиция на страната. Нови избори няма да има през тази година. Това сподели социологът от " Галъп интернешънъл " Яница Петкова.

Тя разяснява и политическия план на Иван Гешев. " Новосъздаденото придвижване на някогашния основен прокурор ще заеме тясна ниша в политическото пространство - консерватизъм. Дясно-консервативни организации е имало, Цветан Цветанов и Петър Москов се пробваха да са в него. Тази ниша има капацитет да се развие като електорална поддръжка. Би попречило политическото минало за Гешев, само че това може и да е негово преимущество. Заряд за сходен вид групировка в обществото има. При новите политически субекти нормално има автоматизирана поддръжка, само че няма да е вълна. Не се чака внезапен пробив на електорална поддръжка ", счита тя. 

Социологът съобщи, че евентуално визитата на Зеленски е готвена дълго време. " Случващото се в Украйна главно сплотява нашето ръководство. Една война на открито отсрочва политическите спорове у нас. Такава аудиенция би била легитимация на нашето ръководство на открито. Интересни биха били срещите на Зеленски в България, възможна такава с Радев. Ако няма такава, самодейността няма да е на нашия президент, а по-скоро на украинския ", разяснява Петкова в ефира на Нова Нюз.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР