ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не отидоха на Комисията по бюджет и

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не отидоха на Комисията по бюджет и
Коментари Харесай

Възраждане обвиниха ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в позорно бягство, референдум за еврото ще има така или иначе

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не отидоха на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, на която трябваше да се разиска тематиката с референдума за опазване на българския лев, за който от партия " " събраха нужния брой подписи. 

Деян Николов назова постъпката им " позорно бягство ". " На процедура хората назовават себе си демократи, само че демонстрираха по какъв начин въобще не зачитат гражданското общество в България, не зачитат законите и демократичните правила ", разяснява той.

" Едни политици считат, че са по-важни от 600 000 българи. Имат наглостта през днешния ден да избягат от Комисия по бюджет и финанси единствено с цел да не влезе за разглеждане един референдум ", уточни Николов, само че цитира закона, съгласно който желаят, или не - референдум ще се организира ", съобщи депутатът.

" Следващата седмица чакаме референдумът да влезе за разглеждане в зала. Срокът е три месеца по закон. Изтича на 7-и юли. Народното събрание е задължено да излезе с решение за осъществяване на референдум, в случай че годните подписи са над 400 000, а те са малко над 470 000 ", уточни Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР