* ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ излъгаха избирателите и се разбраха да

...
* ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ излъгаха избирателите и се разбраха да
Коментари Харесай

Историческо! Държавата на ротация

* ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ излъгаха гласоподавателите и се схванаха да ръководят дружно. Премиерите щели да се сменят на девет месеца
* Иван Гешев разкри мафиотски порядки в правосъдната власт. В " заговора " бяха намесени Бойко Борисов, Румен Радев, Крум Зарков и членове на ВСС > Мощна политическа турбуленция раздруса България. Серия от събития задълбочиха хаоса, поставяйки страната в нова патова обстановка.
Номинираната за министър-председател Мария Габриел върна на президента празна директория. Напук на предизборните си обещания, вчерашните гневни политически съперници ГЕРБ и ПП-ДБ се договориха Николай Денков и Мария Габриел да бъдат министър председатели на ротация. Първоначално началник на държавното управление ще е Денков, а Габриел ще е негово вице, след девет месеца - противоположното.
Междувременно основният прокурор Иван Гешев даде специфичен брифинг, на който сподели своя преписка с Бойко Борисов и пусна запис на диалог с члена на Висш съдебен съвет Йордан Стоев. От него излиза наяве, че Стоев дава от името на Бойко Борисов гаранции, че Гешев ще има нужното успокоение, в случай че подаде оставка. В полемиката сред двамата бяха намесени президентът Радев, служебният министър на правораздаването Крум Зарков и членове на Висш съдебен съвет. 
За да подгреят изказването на основния прокурор, от прокуратурата оповестиха, че ще ревизират Бойко Борисов и Мария Габриел по сигнали за корупция.
Висш съдебен съвет пък се събира в четвъртък, с цел да изслуша Гешев. Тогава кадровиците ще се произнесат по допустимостта и редовността на настояването за предварително освобождение на основния прокурор, импортирано от членове на Прокурорската гилдия. В своето изказване основният прокурор изиска отказ на членове на Висш съдебен съвет, които съгласно него вземат участие в " заговора ".>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР