ГЕРБ-СДС и Има такъв народ проведоха първия си разговор преди

...
ГЕРБ-СДС и Има такъв народ проведоха първия си разговор преди
Коментари Харесай

ИТН настоява за обща управленска програма, подкрепена от повече парламентарни партии

ГЕРБ-СДС и " ИТН " организираха първия си диалог преди връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление. 

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов разясни, че ще подходят градивно и ще поддържат всяка добра концепция, без идеологически щампи. От " ИТН " упорстват обаче за обща управническа стратегия, подкрепена от повече политически партии в Народното събрание. ИТН признаха и за виновност в предходното Народно заседание.

" Би трябвало да реализираме, в случай че успеем въобще, някакви общи цели по конкретика. Ние сме дясноориентирана партия. Ситуацията в страната е в толкоз неприятно финансово положение с помощта на Асен Василев. Ние носим виновност за това като политическа партия, тъй като бяхме съдружни сътрудници и нашата виновност е, че не успяхме да ги спрем задоволително рано. Но повече такава неточност няма да допуснем и " сляпа " поддръжка няма да получи равнище една политическа партия в този парламент ".

Според Томислав Дончев от ГЕРБ най-важното сега е да се одобри бюджетът за 2023 година По думите му - има запаси, само че те не са за 6 милиарда и половина лв.. Има заплаха страната ни да задлъжнее още повече. От ГЕРБ са безапелационни, че не би трябвало да се усилва данъчната тежест, защото това ще е неприятен знак за европейските институции и за бизнеса в страната.

Преди ден от Има Такъв Народ оповестиха, че не одобряват кабинет на ПП-ДБ с Асен Василев в него, по тази причина ще се отзоват на всяка покана за диалог, въпреки да се съмняват в триумфа по съставянето на кабинет. 

Тогава Станислав Балабанов изясни: " Възможностите, съгласно мен, е или през първия, или през третия мандат. Ние сме подготвени да получим третия, в случай че се стигне до него ". Той настоя, че групировката им ще се опита да бъде поръчител – този парламент да работи, тъй като страната има потребност от успокоение. " Ролята ни е да реализираме надзор, да заставаме на страната на истината, ние ще поддържаме всички, по опция, практични решения в законодателната институция ", акцентира Балабанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР