ГЕРБ-СДС и ДПС ще предложат създаването на нова парламентарна комисия,

...
ГЕРБ-СДС и ДПС ще предложат създаването на нова парламентарна комисия,
Коментари Харесай

Борисов и Пеевски поискаха комисия за контрол над евросредствата след атака срещу ПП-ДБ


ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи ще предложат основаването на нова парламентарна комисия, която да прави надзор и контрол над средствата, получавани от Европейкския съюз. Това стана ясно от изявления на партийния водач Бойко Борисов и депутатът Делян Пеевски пред публицисти.

В Народното събрание към този момент има подкомисия, която дава отговор за това, само че концепцията в този момент наподобява е тя да стане постоянна парламентарна комисия. По думите на Пеевски, всичко по тематиката за европейските средства, ще мнава през Народното събрание и финансирането на планове ще се гледа деликатно.

Двамата представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи са разговаряли с премиера Николай Денков, както и с Кирил Петков. Поводът за диалозите е проектите на държавното управление за разпределянето на европейските пари за заетостта във въгледобивните региони. В сряда от ГЕРБ-СДС упрекнаха сътрудниците си от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) в скица за милиарди, като настояват, че евросредства в размер на 1,7 милиарда " са дадени на компании, които никой не знае от кое място и по кое време пристигнаха, по какъв начин са взели участие на търг и за какво са били определени ".

Депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев сподели, че партията се е срещнала със листата от компании, които ще бъдат подкрепени с парите, и " зад някои от тях прозират ясно имената на спонсори на ръководещите от ПП-ДБ ". Темата директно визира плановете за териториални проекти за обективен преход на въглищните райони, които трябваше да бъдат признати от Министерски съвет в сряда, само че гласуването им беше отсрочено за по-късно през седмицата.

Пред публицисти Борисов изчете две фрази от документите, които тормозили депутатите в неговата партия. Едно от тях е " въз основа на получените вложения, които да бъдат подкрепени ".

" Сиреч, дава се един показателен лист на близки компании или част от тях, доста близки до ръководещите, които за нас е необичайно, че са се появили там ", сподели водачът на ГЕРБ.

Другото терзание е обвързвано с " фиктивен развой на избор и оценка ": " С това ние не сме съгласни, по тази причина ще има комисия в Народното събрание, която да прегледа всички тези неща, тъй като задачата на териториалните проекти е подкрепяне на местата, където има проблем. Академик Денков ме увери, аз му имам вяра, че още в петък на Министерски съвет тези фрази ще изчезнат. Тогава всяка компания ще се явява, ще взе участие по трите съществени правилото на Европейска комисия. Аз мисля, че е несъзнателно позволена неточност, по този начин ми се желае да мисля ", добави той.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР