ГЕРБ-СДС и ДПС с критики към министрите докато Николай Денков

...
ГЕРБ-СДС и ДПС с критики към министрите докато Николай Денков
Коментари Харесай

Месец преди ротацията: ГЕРБ-СДС и ДПС с критики към министрите от кабинета Денков - Габриел

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи с рецензии към министрите до момента в който Николай Денков и Мария Габриел вършат разбор на свършеното досега. Месец преди ротацията, от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи дефинираха част от министрите като партийни секретари. Смените на министри би трябвало да са лимитирани, счита министър председателят Николай Денков. Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски не пропусна и през днешния ден да нападна президента като сподели, че Румен Радев е трансформирал президентството в партийна централа.

Около месец преди ротацията и до момента в който проучва дружно с Мария Габриел работата на своите министри министър председателят Николай Денков вижда измененията по ведомства по този начин:

" Важно е още веднъж да потвърдя, че и в диалозите с нея, и в диалозите с политическите водачи считаме, че промените би трябвало да бъдат напълно лимитирани, единствено там, където има нужда или където министъра споделя: " Аз желая да си потегли ". Както е в тази ситуация със здравния министър. "

ГЕРБ-СДС имат съществени забележки към някои министри.

Бойко Борисов - ръководител на ГЕРБ: " Колегите малко самонадеяно стартират да мислят за ротацията. Резултатите на министерствата по никакъв начин не са положителни от това, което разбирам. И просто ще имаме съществени диалози. Много от министрите не си гледат работата, а са се трансформирали в партийни секретари, обикалят районите, срещат се с техните структури, пропагандират направеното от нас за тяхно. Корупцията в спортното министерство. Мълчанието там продължава страховито. "

И от Движение за права и свободи считат, че има министри, които са се трансформирали в партийни секретари.

Делян Пеевски - ръководител на ПГ на Движение за права и свободи: " Това се случва, което е доста неверно, а тези министри са министри на България и би трябвало да си правят работата за страната и за българските жители и да работят за хората. Не да вървят по мероприятия като партийни деятели. "

Ивайло Мирчев - народен представител от ПГ на ПП-ДБ: " Определени министри се оправят добре, а към други министри имаме много по-високи упования. "

Борисов уточни, че се приготвя командировка в Съединените щати. И не откри логичност в пътешестване 15-20 дни преди ротацията:

" Виждате от едната страна ми се задава въпроса за какво вземам участие в сглобката, а от другата страна ми споделят - нашите министри ще продължат да ръководят и ще вършат каквото си желаят, ще пътуват където си желаят - министри с по 30-40-50 хиляди командировъчни. Страховито разхищаване в държавното управление. А си припомням, че вие ми брояхте ядките в самолета. Ми гледай то е две страници лист. Ако те отиваха на камината при президента Байдън три самолета да отидат. Ма тея разходки напред-назад - ще приказвам с Кирил Петков, това не може по този начин да продължаа. "

Премиерът Николай Денков отговори: такова пътешестване ще има като към момента няма закрепени дати:

" Съвсем обикновено е да планираме пътешестване до Съединени американски щати - това е наш главен сътрудник, тъй че аз съм доста сюрпризиран, че някой слага под въпрос дали премиера, дали вицепремиера ще възнамерява пътешестване до Щатите. "

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира ръководството по този начин:

" Най-нестабилното, подчинено, само на власт и пари. От едноръки джентълмени ще приключат просто като двуръки бандити, с две ръце грабят всико, до което се допрян. Белите якички от Харвард се събраха с мутренския модел и се роди това страшилище, което ни ръководи. "

И през днешния ден Делян Пеевски нападна президента:

Президенсттвото се е трансформирало в централа на партия. Хубаво е да смениме надписа. Няма смисъл да написа към този момент президентсво, на табелата би трябвало да написа: " политическа партия Трети март ". Видяхме политическите секретари по студиата - разхождат се, популяризират си плана. Радвам се, че съумях да извадя президента от комфорта му на столчето му и си призна, че става политически водач. Време е да си записва партията. евроизборите идват и неприемливо е да изпоклзва президенстката институция за офис на партията си. "

Въпросите за корупция в президентството, за каквато приказва Делян Пеевски, би трябвало да се насочват към проверяващите органи и към службите, счита министър председателят:

Аз такива отчети не съм получил, само че доста пъти съм ви казвал за слеите петна. Едното от тях е корупцията. Така че тези въпроси би трябвало да бъдат сложени, аз самият ги слагам, само че се изиква да се създаде цялата система и на прокуратурата, и на проверяващите органи под управлението на Прокуратурата. Виждаме, че това към момента не работи. "

А по отношение на изказванието, че президентът Румен Радев е получил оферта да стане част от сглобката, Денков съобщи:

" Никога по никакъв метод о никакъв мотив от страна на Политическа партия или Демократична България не е отправяно такова предложение. След като господин Борисов през вчерашния ден сподели, че и от тяхна страна не е показано. Това значи, че някой си е зимислил съответния сюжет. "

А за регулаторите има диалози, само че няма резултати сред сътрудниците във властта.

По тематиката работиха: Милена Кирова, Десислава Апостолова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР