ГЕРБ със сигурност ще предложи проектокабинет, след като получи първия

...
ГЕРБ със сигурност ще предложи проектокабинет, след като получи първия
Коментари Харесай

ГЕРБ може да предложи кабинет на малцинството, но опонентите им предвиждат тройна коалиция

ГЕРБ сигурно ще предложи проектокабинет, откакто получи първия мандат от президента, като той може да бъде и държавно управление на малцинството. Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Томислав Дончев.

От партията ще запазят в загадка номинацията за министър-председател до понеделник, а съставът на кабинета ще бъде явен до 10 дни.

" Разговорите не са спирали. Всички опити да бъдат извършени договаряния за сформиране на кабинет, се оказаха невъзможни, тъй като политическите сили, с които имаме идеологически сходства в стратегиите и задачите, нямат явна податливост да водят сходни диалози ", разяснява Дончев.

Той акцентира, че партията ще употребява оставащата седмица, с цел да направи още веднъж опити за договаряния с обединенията. Не изключи и опцията за кабинет на малцинството, който Дончев дефинира като " рисков ".

По-рано в петък президентът Румен Радев разгласи, че в понеделник, на 5 декември. Дали той ще бъде върнат осъществен към момента не е ясно.

В изявление пред bTV Никола Минчев от " Продължаваме промяната " сподели, че е допустимо ръководство на така наречен " хартиена коалиция " в лицето на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, които се сплотиха за и връщането на хартиените бюлетини.

Подобна опция вижда и съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

" Днес цяла заран виждаме много добра съгласуваност сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Хартиена коалиция е напълно допустима. Всичко може да се чака ", сподели той пред кореспонденти.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР