ГЕРБ са поискали още техни министри да бъдат включени в

...
ГЕРБ са поискали още техни министри да бъдат включени в
Коментари Харесай

Денков твърд към Габриел: Без други от ГЕРБ

ГЕРБ са поискали още техни министри да бъдат включени в проектокабинета Денков, в който е оповестено единствено името на Мария Габриел като предстоящ вицепремиер и министър на външните работи.

Това удостовери след въпрос на БНР претендентът за министър председател от ПП-ДБ Николай Денков, като посочи, че обединението му не е склонна да се съобрази с настояването. В същото време Денков съобщи, че договарянията с ГЕРБ-СДС вървят обикновено.

Нормално! Малко самообладание. Трябва да приключим, да имаме целия лист. Ще го обявим. Трябва да мине през националните препоръки. Разбира се, че има предпочитание (от ГЕРБ), само че ние имаме избрани правила. Разбрали сме се, че този лист ще бъде излъчен от нас. След това, в случай че има промени, както стана дума, би трябвало да бъдат одобрени и от двете страни, сподели Денков.

„ ИТН “ няма да поддържа държавното управление, предлагано с втория мандат. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Моля ви се, по какъв начин ще подкрепим партийно държавно управление на „ Продължаваме промяната “ с Асен Василев? – попита Йорданов.

Йорданов се усъмни във опцията да се стигне действително до сформиране на кабинет с поддръжката на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

По доста аргументи прекомерно сюрреалистично е това, което се случва, прекомерно отвън рамките на морала, отвън рамките на здравия разсъдък. Сега, не знам, Бойко Борисов и Кирил Петков на ротационен принцип ли ще се арестуват, като станат сътрудници. Асен Василев, който беше разгласен от ГЕРБ, безусловно основателно апропо, за човек, който унищожи финансовата система в страната, ще бъде финансов министър. Не знам, не знам дали ще се случи. А апропо, не знам и Христо Иванов и останалите по какъв начин ще гласоподават с мафията – за мафията. Това е доста забавно. Не знам, ще гледаме и ще се забавляваме, сподели Тошко Йорданов.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ отхвърли да отговори на въпроса дали Движението ще поддържа предстоящ ротационен кабинет сред първите две обединения – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. В същото време не пропусна да означи, че е нужна стабилизация на политическата система.

Засега и ние, като вас, следим процеса да забележим до каква степен ще стигне. Все отново има едно позитивно нещо в тази обстановка, което ние всички би трябвало да го отчетем – че продължаващата политическа рецесия в страната не взема решение проблемите на хората, заключи Карадайъ.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР