ГЕРБ - Русе са много активни днесМинути след като Десислава

...
ГЕРБ - Русе са много активни днесМинути след като Десислава
Коментари Харесай

ГЕРБ - Русе: Николай Събев на практика уличи Пенчо Милков в лъжа

ГЕРБ - Русе са доста дейни през днешния ден

Минути откакто Десислава Атанасова излезе с брифинг за, на страницата на партията се появи и пост за проблема с Летище Русе.

"Кой лъже по проблема с Летище Русе? ", питат те и не престават:

Със свое изказване на страницата си във фейсбук транспортният министър Николай Събев на процедура уличи кмета на Община-Русе Пенчо Милков в неистина. Че някой лъже и не си е приключил работата правилно, това към този момент и децата го схванаха, тъй като повече от ясно е, че полети Русе – София от април няма да има. Не е несъмнено и дали въобще ще има или това е следващият безплоден план, в който се хвърлят публични средства и прахуляк в очите на хората.

В своя пост Събев непосредствено съобщи: Летището е общинска благосъстоятелност. Община Русе още не е подала документите към Европейска комисия с цел да има право да употребява тези 2.5 млн лева отпуснати от държавното управление. Трети месец към този момент не ги подава. Парите са преведени на община Русе още през Декември 2021.

Журналисти се пробваха да обяснят на транспортния министър, че кметът на Русе ги е уверил, че документите са изпратени на Европейската комисия, само че от там се бавят. „ Не е по този начин!” – отсече Николай Събев, което е равнозначно на „ Кметът лъже!”

Междувременно коментиращи в мрежата непосредствено обобщиха: „ Кметът саботира както личния си град, по този начин и държавното управление, очевидно.”

Интересно какъв брой още балони би трябвало да се спукат, с цел да стане ясно на русенци, че множеството от по този начин необятно прокламираните планове и вложения от необятна социална значителност, какъвто е дискусионния сега план за градския басейнов комплекс, са просто едни пиар акции, черни дупки за усвояване на големи количества публични средства със подозрителен резултат.

Красиви картинки и високопарни думи елементарно се фабрикуват, действителността обаче е напълно друга. В момента имаме следващия затлачен план – този за летище Щръклево, за което ГЕРБ предизвести в своя позиция преди време какво ще стане. Сега още веднъж имаме основателни подозрения за показания на русенската общност план за басейнов комплекс в Парка. Дали това няма да се окаже следващата дупка, поглъщата милиони левове, с неизяснен краен период? Разиграващото се сега туптене и прекачване на топката сред общинската и държавна администрация оставя горчив привкус на безпорядък, безхаберие и неистини!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР