ГЕРБ реши да тушира протестите на природозащитниците срещу готвените поправки

...
ГЕРБ реши да тушира протестите на природозащитниците срещу готвените поправки
Коментари Харесай

След протеста, ГЕРБ ще търси ефективно управление на защитените зони

ГЕРБ реши да тушира митингите на природозащитниците против готвените ремонти м ръководството на българските зони от европейската екомрежа " Натура-200 " с планувана за вторник в Народното събрание кръгла маса, на която сред двете четения на Закона за биологичното многообразие ще се търси ефикасният метод за ръководство освен на терените от тази мрежа, само че и на предпазените територии като цяло. Това стана ясно от изказване на ръководителя на парламентарната комисия по околна среда Ивелина Василева пред публицисти в петък, направено пред партийната централа на ГЕРБ.

Тя разгласи още, че партията на Бойко Борисов няма да поддържа импортираните ремонти за Натура-зоните от водача на НФСБ и съпредседател на съдружния сътрудник на ръководещите " Обединените патриоти " Валери Симеонов. Той и депутатите вносители били предизвестени за това решение на ГЕРБ.

Декларираната от ГЕРБ диалогичност идва ден откакто хиляди се събраха на митинг в София против плануваните ремонти. Демонстрации имаше и в редица градове като Бургас, Варна, Благоевград, Пазарджик и други.

Василева осведоми, че във вторник ще бъдат поканени на полемика вносителите на поправките, представители на научна общественост, цивилен и бизнес организации, притежатели на земи в предпазени територии.

По думите ѝ задачата да е се отговори на терзанията на обществеността, а в диалозите по тематиката в работната група в комисията да се реализира консенсус по окончателните ремонти, по отношение на мрежата " Натура 2000 ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР