ГЕРБ реши да използва разследване на журналиста Христо Грозев в

...
ГЕРБ реши да използва разследване на журналиста Христо Грозев в
Коментари Харесай

ГЕРБ употреби разследване на Христо Грозев, за да отклони вниманието от Турски поток

ГЕРБ реши да употребява следствие на журналиста Христо Грозев в опит да отклони вниманието от настояването на ПП-ДБ за анкетна комисия за „ Турски поток “.

Теменужка Петкова, някогашен енергиен министър в интервала на строителството на съветския газопровод, и съпартийците ѝ заплашиха с контракомисия, която да ревизира данни за корупция при износа на оръжия за Украйна.

„ Ако ще се замеряме с комисии, това е мотив да предложим краткотрайна комисия, която да проверява обстоятелствата и събитията към изнесеното от Христо Грозев, че по време на ръководството на Кирил Петков е имало корупция в България при износа на оръжие. Тази тематика се проверява в Украйна ", сподели някогашният енергиен министър.

Петкова има поради изявление за, в което проверяващият публицист Христо Грозев споделя, че в Украйна се проверява допустима корупция в България по отношение на доставките на оръжие през първите месеци след началото на войната на Русия в страната.

От думите на Грозев излиза наяве, че хора, свързани с Българска социалистическа партия, са получавали комисионни за това, че са помагали на съответни компании да имат преимущество при покупко-продажбите за експорт на оръжие за Украйна.

От редакцията на „ Свободна Европа “ допълват, че са отправили въпроси към българската прокуратура и украинското Държавно бюро за следствие дали се води сходно следствие, само че до публикуването на текста не са получили отговор.

Става въпрос за месеците директно след нахлуването на Русия в Украйна, когато България публично отхвърляше да подкрепи Киев с оръжие, когато отраслов министър на стопанската система беше Корнелия Нинова и твърдеше, че не е изнесла " един патрон " към Украйна.

По-късно Кирил Петков изясни, че огромна част от снарядите в Украйна при започване на войната са били българско произвеждане, като те са достигали до такава степен посредством фирми-посредници през Полша, Румъния, Съединени американски щати и Англия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР