ГЕРБ разкритикува внесения от служебното правителство План за възстановяване и

...
ГЕРБ разкритикува внесения от служебното правителство План за възстановяване и
Коментари Харесай

ГЕРБ: С Плана възстановяване `Марица Изток` затваря през 2026 |

ГЕРБ разкритикува импортирания от служебното държавно управление План за възобновяване и резистентност и разгласи, че съгласно проекта комплекс " Марица Изток " ще затвори още през 2026-а, а санирането на жилища ще спре.

На брифинг в партийната централа през днешния ден някогашният вицепремиер Томислав Дончев съобщи, че новият проект не е единствено неприятен. Носел и положителни страни, тъй като в 85% е същият като версията, която остави държавното управление Борисов. А и имало усъвършенстване по отношение на миналата версия - връщане към разновидността на Борисовия кабинет за безвъзмездното финансиране на бизнеса вместо предоставяне на заеми.

ГЕРБ обаче вижда няколко огромни казуса с проекта на Атанас Пеканов. Един от тях е, че програмата за саниране на жилища нямало да сработи. В нея еднофамилни къщи няма да се санират, а подалите документи и утвърдени блокове ще би трябвало да аплайват отначало, да създадат лични разноски и да рискуват да получат 80% вместо 100% финансиране, показаха Томислав Дончев и някогашният народен представител Жечо Станков.

Партията разкритикува и понижените няколкократни средства за улично осветяване.

Крие се, че централите " Марица Изток " затварят през 2026 година, а не пред 2038-2040, съобщи на собствен ред някогашният учебен министър, в този момент претендент за народен представител в Старозагорския регион Красимир Вълчев. Според него обществени документи демонстрират, че  " още изначало са имали поради 2026 за завършек на въглищните централи, с цел да може с изключение на газова да имаме и енергийна рецесия, когато няма съветски газ. Избрали са най-лошото решение. "

Според Томислав Дончев самият факт, че се планува план за различни мощности, приказва, че след построяването им старите се извеждат от употреба, само че това не се афишира обществено.

В края на брифинга в залата влезе и ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов, който разяснява, че президентът Румен Радев и здравният министър Стойчо Кацаров са довели страната до тъмночервена коронавирус зона.

" Къде е логиката в дискотеката да няма хора, а на стадиона да няма? Или паралелката да не върви на учебно заведение сутринта, а вечер да се събере в дискотеката? ", попита той.

" Кандидатирам се за народен представител просто с цел да си повеждам листата и да видят хората, че вземам участие интензивно в акцията ", добави той. На въпрос с кого би се коалирала Политическа партия ГЕРБ след вота, той отговори: " С всички и с никой. " Не изключи изрично коалиция с Движение за права и свободи, като сподели: " Нека първо видим как ни подреди народът. " Той за следващ път съобщи, че е песимистичен, че след изборите на 14 ноември ще има държавно управление, тъй като партиите били уплашени от ситуацията.

В отговор на журналистически въпрос за обвиняванията на Христо Иванов, че ГЕРБ са забъркани в отхвърлянето на листата им в Стара Загора и опита да бъдат дерегистрирани в осем региона, Борисов съобщи: " Христо, тъй като те е гняв на Кирил и Асен, че си направиха партия, си го изкарваш на нас. Ние сме огромни като забрадка, не сме салфетка да се избършеш. "

Лидерът на ГЕРБ се пошегува за следващ път и с нерешената обстановка със заседналия товарен транспортен съд " Вера Су ": " Акт 16 за април ще ѝ изкараме на " Вера Су ", летна вила там да си създадат. Трови се морето... "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР