ГЕРБ призоваха политиците за сдържаност докато тече разследването. За БСП

...
ГЕРБ призоваха политиците за сдържаност докато тече разследването. За БСП
Коментари Харесай

Политически коментири за обвинението в шпионаж

ГЕРБ приканиха политиците за въздържаност до момента в който тече следствието. За Българска социалистическа партия случилото се през вчерашния ден е провокация. Волен Сидеров дефинира ситуациата като поръчка, а вицепремиерът Каракачнов занапред ще се среща с обстоятелствата.
По рано през днешния ден обвиняването в шпионаж разяснява президентът Румен Радев.

" Обвиненията са извънредно съществени и няма по какъв начин да бъдат направени без зад тях да стоят съществени доказателства. Работата на службите е да пазят националния интерес и националната сигурност. И ние би трябвало да им се доверим в такива обстановки, които не се случват всеки ден и сме безусловно сигурни, че няма нищо общо нито със сегашните избори, нито с предходните, нито с по-предишните. ", съобщи Тома Биков от ГЕРБ, представен от Българска национална телевизия.

От ГЕРБ приканиха партиите и институциите да проявят въздържаност във връзка с следствието и да не си разрешават тълкования, когато става въпрос за националната сигурност. Защото всяка политическа мощ има интерес този случай да се разплете. Според Тома Биков от изказванията на прокуратура се разбирало, че следствието е против съответни лица, а не против Неправителствени организации или общности, споделящи една или друга идеология. От ГЕРБ са безапелационни: през последните месеци, а и години - българо-руските връзки се развиват в позитивна посока.

От Българска социалистическа партия правят оценка случилото се през вчерашния ден с Юрий Борисов като провокация и възразиха против воденето на очевидци за разпит с белезници. От ляво приказват и за жестоко посягане против свободата на словото, тъй като Юрий Борисов е публицист.

" Смятаме, че се прави сега и в този момент, с цел да се прикрият други кавги, провокирани от държавното управление. За да се употребява случая в предизборна акция. Воден само от желанието си за оставане на власт непременно, министър председателят Борисов е подготвен на всичко, само че през вчерашния ден се минаха граници. С дейностите им през вчерашния ден се предизвика и разделяне сред българския народ на русофили и русофоби още веднъж, всяване на боязън, насъскването ни на едни против други. ", разгласи Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия за България.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов разяснява, че обвиняването в шпионаж е съществено и се надява тези, които са издали сходна заповед да са имали нужните учредения, причини и доказателства.

" Много непознати служби се пробват и някои от тях даже работят на територията на България. Те работят освен по очевидни източници, т.е. четейки вестниците и събирайки информация от уеб страниците, работят и с агентура. Тази агентура е от живи хора, български жители. Не мога да кажа нищо за съответния случай, защото не съм осведомен.
Според Волен Сидеров това е поръчка. ", сподели Красимир Каракачанов в Плевен.

Според Волен Сидеров - ръководител на Атака тази поръчка ще удари по избора на ГЕРБ за кметове. " Институциите, в тази ситуация на прокуратурата, основават проблеми на Борисов. Не знам дали го вършат съзнателно, дали не са го решили, само че те основават проблеми на Борисов, тъй като изкуствено ще втвърдят доста хора, гласоподаватели, които в този момент ще се възмутят от тези арестувания, от тези разпити. ", разяснява той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР