ГЕРБ прилага недемократична схема на управление, свързана с корупция, с

...
ГЕРБ прилага недемократична схема на управление, свързана с корупция, с
Коментари Харесай

Доц. Пиргова за Фрог: Борба за народната любов е намаляването на партийната субсидия

ГЕРБ ползва недемократична скица на ръководство, обвързвана с корупция, с голяма концентрация във фигурата на Борисов. Хората, които са били лоялни към Цветанов, в този момент бързат да станат лоялни на премиера. Той не трябва да ги оставя в партията, тъй като те могат да се обръщат на 180 градуса непрекъснато. Това съобщи пред Фрогнюз политологът доцент Мария Пиргова.
Борисов ще би трябвало да в профил фигури, които са свързани със знаковата корупция като някои огромни кметове, станали известни в Европейски Съюз и по чиято виновност биха секнали европейските дотации. В система на тирания, централизирана власт, корупционна скица, обвързвана с основния прокурор Цветанов не може да проговори за връзките си с Борисов. Обстоятелствата го принуждават да гледа персоналния си живот и да мълчи.

На Борисов в този момент ще му е мъчно. Той прави всичко допустимо да се задържи на власт, в това число като употребява популистки ходове. Такъв ход е понижаване на партийната дотация на 1 лева, с което се бори за националната обич. Борисов би трябвало да покрие гафа на Владислав Горанов. Той надали ще може да запуши всички дупки в системата, свързани с противозаконни практики, само че ще се опита.

Традиция е неполитическото държание на Патриотите. Едва ли нещо ще се случи от техните вътрешни кавги. По-интересен е ходът на Движение за права и свободи със поръчката за понижаване на Данък добавена стойност на съществени храни. Българска социалистическа партия също изиска понижение на ДДС-то. Предполагам, че министър председателят ще извърши и тези претенции, защото се образува огромен бюджетен остатък, който тази година няма да има лукса да похарчи самичък, тъй като се следи от Брюксел и Вашингтон.

Важно е държанието на главния конкурент на ГЕРБ - Българска социалистическа партия. Столетницата е изолирана в доста огромна степен от електората си. На „ Позитано” се водят вътрешнопартийни борби, които не засягат електората, а управлението ще се опита да го въвлече в битките. Това отслабва ролята на Българска социалистическа партия, която така и така в мандата на Борисов не се държала като същинска съпротива.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР