ГЕРБ при президента: Кабинет под въпрос и Red Bull за

...
ГЕРБ при президента: Кабинет под въпрос и Red Bull за
Коментари Харесай

Вечерни новини: Край на мегатърговете за пътна поддръжка; Покупка на още самолети F-16

ГЕРБ при президента: Кабинет под въпрос и „ Red Bull за стопанската система “
Бюджет 2023 и антикризисните ограничения бяха главният фокус, върху който президентът Румен Радев насочи разговoра с представителите на ГЕРБ-СДС на старта на консултациите за сформиране на държавно управление. От най-голямата политическа мощ подчертаха заплахата основният финансов закон да се трансформира в „ сватбарско наддаване “, а седемте мерки в поддръжка на бизнеса и националното стопанство като цяло описаха с думите „ Red Bull за стопанската система “.
Правителството на Румен Радев утвърди покупката на още осем самолета F-16
Служебното държавно управление утвърди контракта за закупуване на още осем нови изтребителя F-16 и упълномощи военния министър на подпише договора с департамента по защита на Съединени американски щати след позволение от Народното събрание. Заедно с към момента недоставената, само че напълно платена първа партида, общо страната ни ще разполага с 16 американски самолета, в случай че депутатите се съгласят с предлагането на кабинета. 
Движение за права и свободи оглави бюджетната комисия в Народното събрание
Бившият финансов министър от времето на кабинета „ Орешарски “ и сегашен народен представител от Движение за права и свободи Петър Чобанов бе определен съвсем единомислещо от депутатите за ръководител на Комисията по бюджет и финанси. Това в действителност е единствената към този момент образувана комисия, като изборът на членове и ръководител се случи елементарно и без изключително разискване.
Бягство от България: Новият цех в Румъния тегли „ Син карс “ към борсата в Амстердам
Русенският производител на електрически коли „ Син Карс Индъстри “ АД възнамерява да се листне на борсата в Амстердам в края на 2024 година Целта е да се набере спомагателен капитал, който да помогне на компанията да завърши построяването на бъдещата си фабрика в прилежаща Румъния. 
Компанията зад Palms Bet усилва пазарния дял и поема към Франкфурт
Компанията зад марката казина Palms Bet – „ Телематик Интерактив България “ – съумява да усили пазарния си дял макар ожесточената конкуренция в последните месеци поради навлизането на нови играчи. Фирмата изпраща мощно трето тримесечие и с наслада следи, че след няколко много динамични години, през 2022 година към този момент има нормализиране на пазара.
Два автомобилни колоса споделят довиждане на Русия по едно и също време
Производителят на премиум коли Mercedes-Benz разгласи в сряда, че ще се отдръпна от съветския пазар, предава Reuters. Американският колос Ford Motor Co също излезе с изказване през днешния ден, че ще напусне страната, откакто завърши договорка за продажбата на своя дял от 49% в взаимното дружество Sollers Ford.
АПИ приключи мегатърговете за поддръжка на пътища
Агенция „ Пътна инфраструктура “ дефинитивно приключи мегатърговете за поддръжка на пътища в страната. Като претекст се показва, че поръчките съдържат действия, които след това биха могли да доведат до осъществяване на главен ремонт. През последните две години този тип действия се трансфораха в гореща тематика. 
Правителството желае да забрани превъзлагането по инхаус процедури
Служебният кабинет ще се опита да спре порочните превъзлагания на публични поръчки. На днешното съвещание на Министерския съвет са признати промени в Закона за публичните поръчки, които в случай че бъдат утвърдени от Народното събрание, би трябвало да сложат завършек на непрозрачното разходване на бюджетни средства посредством инхаус процедури.
Кабинетът е нараснал ценовия таван за някои производители на ток
Някои производители на ток са получили позволение от Министерството на енергетиката да резервират по-голяма част от приходите, които получават от продажбата на създадената от тях сила. Такива са например кондензационните въглищни централи, алармира Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) с писмо до вицепремиера Христо Алексиев и министъра на енергетиката Росен Христов.
„ Нямаме избор “: Apple сменя врата за зареждане
Apple най-сетне ще се откаже от Lightning врата за зареждане на своите iPhone-и и ще го размени с по-разпространения USB-C. Официално изказване от самата компания към момента няма, само че че ходът ще бъде изработен, удостовери нейният старши вицепрезидент по международния маркетинг Грег Йозвиак пред The Wall Street Journal.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР