ГЕРБ предлага промени в Закона за хазарта през текстовете на

...
ГЕРБ предлага промени в Закона за хазарта през текстовете на
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага промени в Закона за хазарта

ГЕРБ предлага промени в Закона за хазарта през текстовете на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Това излиза наяве от импортираните текстове от депутати от ръководещата партия.

С други текстове се удължава срокът на част от ограниченията, въведени поради пандемията от COVID-19. До края на 2022 година се удължава мярката, обвързвана с облагането на приходите на земеделските производители и употребените от тях облекчения, които се смятат за държавна помощ.

Подобна е смяната при корпоративното облагане, излиза наяве от претекстовете на вносителите. Също по този начин с два месеца след края на изключителната епидемиологична обстановка се удължава срокът, в който общините няма да бъдат глобени, в случай че имат неизплатени безлихвени заеми към бюджета.

Принципно такива суми се прихващат от прехвърлянията, само че с уредбата се приключва краткотрайно тази процедура, защото става дума за общини с много затруднено финансово състояние.

В Закона за фамилните помощи се приравнява приходът на доброволните приемни фамилии, околните и роднините на дете с 90 или повече % увреждания. Според вносителите по този метод правата им се изравняват с професионалните приемни фамилии.

С други промени се уточняват тестванията в Закона за
хазарта, където има по-детайлни формулировки за игрите кено и бинго. Според вносителите това се постанова, защото има неясноти, които „ основават причина за злоупотреба”.

Анализатори напомнят, че „ неясноти” в Закона за
хазарта бяха в основата на отнемането на лиценза на образуване на хазартни игри на предприемача Васил Божков и нанесените вреди върху хазната от по-благоприятното за бизнеса му пояснение на текстовете.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР