ГЕРБ предлага политиците по върховете на властта да бъдат освободени

...
ГЕРБ предлага политиците по върховете на властта да бъдат освободени
Коментари Харесай

ГЕРБ блокира контрола върху имуществото на политиците

ГЕРБ предлага политиците по върховете на властта да бъдат освободени от задължението да заявяват имуществото си пред антикорупционната комисия (КПКОНПИ), до момента в който работи изключителното състояние. Това гласят предложенията за промени в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, импортирани от ГЕРБ в четвъртък

Действащият антикорупционен закон задължава лицата, заемащи висши държавни длъжности, да подават своите заявления до 15 май всяка година. Извънредният закон анулира този период и вкарва нов – един месец след края на изключителното състояние.

Очаква се действието на изключителните ограничения в страната да бъде удължено до 13 май. Няма гаранции дали ограниченията няма да бъдат продължени под някаква форма и по-късно.

В претекстовете към законопроекта няма пояснение какво пречи на политиците на висока позиция в страната да си попълнят декларацията за 2019 година, до момента в който си стоят по къщите.

Преди да бъде определен шефът на антикорупционната комисия Сотир Цацаров даде обещание институцията да прави постоянен мониторинг на законодателството, което основава предпоставки за корупция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР