ГЕРБ предлага анти-Путин“ преговори: Готови сме на всякакви отстъпкиГЕРБ ще

...
ГЕРБ предлага анти-Путин“ преговори: Готови сме на всякакви отстъпкиГЕРБ ще
Коментари Харесай

Вечерни новини: ГЕРБ предлага „анти-Путин“ преговори; България трудно ще взима пари назаем

ГЕРБ предлага „ анти-Путин “ договаряния: Готови сме на всевъзможни отстъпки
ГЕРБ ще предложат на евроатлантическите партии, които станаха част от 48-ия парламент, да стартират незабавно диалози по значимите тематики опит да се образува постоянно държавно управление. За задачата ще бъдат сформирани специални контактни групи с присъединяване на модератори с „ безспорна евроатлантическа ориентировка “. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първия брифниг пред медиите след изборната победа на предварителните избори за Народно заседание. 
За нула време на България ѝ стана фрапантно по-трудно да взима пари назаем
При рекордно слаб интерес за последните 10 години българското държавно управление взе вътрешен заем за едвам 103 млн. лева при търсени 200 млн. лева от българските банки и други финансови сдружения. Това излиза наяве от резултатите от извършения в понеделник аукцион, проведен от Българската национална банка.
„ Топлофикация София “ е погасила 543 млн. лева дълг към „ Булгаргаз “
От началото на годината до края на септември „ Топлофикация София “ е погасила просрочени отговорности към „ Булгаргаз “ в размер на над 543 млн. лева Към края на август настоящите отговорности на столичното сдружение към държавния публичен снабдител не престават да са огромни – над 349 млн. лева За погасяването им управлението на топлофикацията е изготвило три планирани сюжета. Най-добрията за сдружението и кредиторите, при който топлофикацията понижава дълга си със 100%, изисква страната да компенсира напълно разликата сред закрепената от КЕВР цена на газа и действителната на пазара.
„ Законът изостава от технологиите “: Договорите за ремонт се трансформират?
Служебният районен министър Иван Шишков готви нормативни промени, свързани с договорите за настоящ ремонт и поддръжка (ТРП) на пътища в страната. Въпреки че за момента министърът не разкрива какви тъкмо ще са те, той загатва за „ либерализация “. Според него строителството като метод на осъществяване е изпреварило законодателството и точно това би трябвало да се промени. Най-вероятно измененията ще обзет и договорите за съществени поправки. 
Във време на разделяне „ Кмет на годината “ сплоти хиляди хора
За мен е чест и наслаждение да открия днешното награждаване. 10 години състезанието „ Кмет на годината “ демонстрира, че е прозорец към положителните хрумвания и практики в българските общини. С тези думи Боян Томов, издател на уеб страницата Kmeta.bg – уредник на националния конкурс, откри десетото юбилейното издание на събитието.
Общините би трябвало да са по-независими от националния бюджет
Благодаря за тази висока чест – да връча премиите в категория „ Кмет на жителите “ и „ Кмет на годината “. Истинска привилегия е да бъда част от тази блестяща гала. Не мога да дефинира от кое място идва блясъкът – дали от триумфите на кметовете, или от метода, по който уредниците направиха церемонията, само че благодаря, че мога да бъда дружно с вас. Това сподели вицепрезидентът на Република България госпожа Илияна Йотова, която връчи премиите в двете съществени категории на състезанието „ Кмет на годината “ 2022.
Ясни са спечелилите в състезанието „ Кмет на годината “ 2022
За десета поредна година Kmeta.bg връчи огромните награди в състезанието „ Кмет на годината “ 2022. Над 72 хиляди души от България гласоподаваха в платформата Kmetnagodinata.bg, с цел да дефинират носителите на наградите в седемте категории – две съществени и пет профилирани. Те са разграничени в три подкатегории – дребна община (до 20 000 жители), междинна (до 50 000 жители) и за огромна община (над 50 000 жители), съгласно данните от преброяването на Национален статистически институт за 2011 година
Българската Dronamics минава към синтетично гориво
Българската компания Dronamics разгласи, че ще употребява синтетично гориво за своите летателни апарати. С такова ще я доставя Zero Petroleum. А ходът доближава логистичният стартъп към визията му за резистентност. От известието излиза наяве, че към този момент партньорството планува тестване на синтетичното гориво с капацитет то да бъде употребявано и при въвеждането на дроновете в комерсиална употреба. А такава следва до няколко месеца.
Европейска комисия утвърди една от най-важните европрограми за българския бизнес
Европейската комисия утвърди и четвъртата европейска стратегия на България от новия програмен интервал (2021 – 2027 г.). Новата Оперативна програма „ Конкурентоспособност и нововъведения “ е с един от най-големите бюджети – в размер на 1.49 милиарда евро, или към 3 милиарда лева
Унгария готви упорит ремонт на енергетиката за изключване на съветския газ
Унгария, един от най-зависимите членове на Европейския съюз от съветската сила, има за цел да постави завършек на вноса на газ от там до 2050 година посредством огромна електрификация. Това сподели министърът на технологиите и промишлеността Ласло Палкович във вторник, представен от Reuters.
Българската диря: Европейски Съюз вкарва универсално зарядно от 2024 година
USB-C портът за зареждане става наложителен за всички мобилни телефони, таблети и фотоапарати в Европейския съюз от 2024 година Законопроектът за това бе утвърден от Европейския парламент през днешния ден, а въвеждането му идва 16 години след формалното лансиране на концепцията за стандартизация на конекторите от Гергана и Соломон Паси. Ходът е невиждан и ще засегне на първо място производителя на iPhone.
Съединени американски щати ще задуши още чип пазара и упоритостите на Китай
Администрацията на Джо Байдън възнамерява да разгласи нови ограничавания върху достъпа на Китай до американски полупроводникови технологии, споделиха пред Bloomberg хора, осведомени със обстановката. Ходът е поредна ескалация на напъните на Вашингтон да задуши индустриалните упоритости на Пекин и съставлява риск за растежа на бранша от 550 милиарда $.
„ Мирен проект “ за Украйна вкара Mъск и Зеленски в изострен спор
Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск си навлече гнева на украинците в Twitter и влезе в неприсъствен спор с президента на страната Володимир Зеленски. Причина бе препоръчан от милиардера проект за преустановяване на войната там.
Петролът нараства в очакване на огромното решение на ОПЕК+
Цените на петрола се покачиха във вторник на фона на упованията, че Организацията на страните експортьори на нефт (ОПЕК) и нейните съдружници – ОПЕК+ може да се съгласи на огромно стесняване на добива. Картелът има съвещание в сряда. Очакването за стесняване на производството на петрол с към 1 млн. барела на ден компенсира опасенията за международна криза, които обичайно тласкат надолу цената на петрола.
Обичате пържени картофи? Роботите към този момент ги вършат по-добре
Пържените картофи за бързо хранене и лучените кръгчета стават високотехнологични с помощта на компания в Южна Калифорния. Miso Robotics Inc в Пасадена стартира да продава своя робот Flippy 2, който автоматизира процеса на надълбоко пържене на картофи, лук и други храни.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР