ГЕРБ прави огромен компромис като се отказва от политически кабинет

...
ГЕРБ прави огромен компромис като се отказва от политически кабинет
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Ние сме първа политическа сила и правим огромен политически компромис – не излъчваме кабинет на ГЕРБ, партиен

ГЕРБ прави голям компромис като се отхвърля от политически кабинет в името на постигането на баланс и непоклатимост в страната и другите партии би трябвало да оценят това. Това сподели за Българска национална телевизия Екатерина Захариева от ПГ на ГЕРБ-СДС.
 
Тя изрази вяра, че " Демократична България " ще размишления и на следващия ден ще поддържа кабинета " Габровски " в зала.
" Това е излъчен претендент с нашия мандат. Ние сме първа политическа мощ и вършим голям политически компромис – не излъчваме кабинет на ГЕРБ, партиен. Нашите гласоподаватели не са най-щастливи. И не мога да схвана какво още чакат другите партии от нас. Номинирали сме го, ще го подкрепим в зала. Ако бягахме от отговорност, щяхме да върнем несбъднат мандата ", сподели още Захариева.
 
" Ние не сме като " Продължаваме промяната ", не водим диалози с обособени народни представители, нито ги търгуваме, както те правеха. Ако някой желае да поддържа кабинета " Габровски ", да бъде на следващия ден в зала и да го направи ", добави Захариева.
 
" Проф. Габровски предложи персонално хората. Аз знаех авансово две имена единствено, не сме се интересували. Лично той им е звънял и е правил изявленията с тях. Добре уравновесен кабинет с доста специалисти и хора, които могат да стартират да работят от ден първи. С този кабинет Габровски прави опит да успокои политическата конюнктура – да, има хора с разнообразни окраски в предишното си, само че мисля, че България има потребност от кабинет с по-широко политическо посланичество, от кабинет от хора с опит и се надявам на следващия ден в зала той да бъде подсилен. Никой не желае да върви на избори ", разяснява Захариева.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР