ГЕРБ полага максимално усилие да набере максимален брой гласове, защото,

...
ГЕРБ полага максимално усилие да набере максимален брой гласове, защото,
Коментари Харесай

Андрей Райчев: ГЕРБ полага максимално усилие да набере максимален брой гласове

ГЕРБ поставя оптимално изпитание да набере оптимален брой гласове, тъй като, и Борисов го споделя, от достижението им зависи и тактиката на ГЕРБ. Ако е задоволително огромен, ще има командна височина и ще може да сформира коалиция. Ако не, остава в предходното състояние.

Това съобщи в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия социологът Андрей Райчев.

По думите му, има съмнение, че каквото се случи на други партии, го има и в ГЕРБ. Борисов живо го интересува дали няма опит за интервенция в партията му. По тази причина той гледа да консолидира и да центрира партията към себе си.

„ Ако той не сформира държавно управление, ще стане доста неприятно за ГЕРБ. Близо е до живот и гибел. За Българска социалистическа партия е на живот и гибел. За Движение за права и свободи е на два живота и две смърти “, посочи той.

Политологът Стойчо Стойчев, който също бе посетител в студиото на Българска национална телевизия, разяснява, че едно бъдещо ръководещо болшинство ще бъде трипартийно или четирипартийно.

„ Отсега е ясно, че най-вероятно център на такова съдействие ще бъдат ГЕРБ и ПП-ДБ. Въпросът е кои ще бъдат другите партии, които биха могли да се включат в нещо сходно.

И най-важното - на каква база ще се построи сходно болшинство, с цел да не повтори ориста на предходните “, акцентира той.

„ Това че те („ Продължаваме промяната “ – бел. ред.) вършат фронт против Бойко Борисов в тоя миг, е или демонстрация на последна политическа доверчивост, да не кажа нелепост, или е сметка с Пеевски. Няма различен вид. Това е неуместно.

Позицията на Демократична България е естествената позиция. Позицията на Политическа партия е неразбираема, в случай, че те до момента управляваха с Борисов, съжаляват за сглобката, че не продължи, че явно ще продължи по-късно – те вършат фронт против него. Как го виждате? “, попита Андрей Райчев.

По думите му, Борисов „ излезе от изолацията, пое самодейността, в действителност от него зависи “ постоянното ръководство. „ С Тръмп или без Тръмп не му е все едно въобще. Войната в Украйна прави обстановката в България и света краткотрайна “, уточни той.

Според Стойчо Стойчев, със законопроектите за възбрана на пропагандата на " джендър идеологията " и за задграничните сътрудници партия " Възраждане " съумява да осъществя нещо, без да се постанова да носи отговорност за ръководството. Но чисто електорално няма да им донесе освен това.

" Самите депутати от " Възраждане " ще са задоволително горди, че са съумели да осъществят на непозната сметка част от нещата, за които се борят ", изясни той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР