ГЕРБ пое твърд курс към еврото и настоява НС да

...
ГЕРБ пое твърд курс към еврото и настоява НС да
Коментари Харесай

ГЕРБ пое твърд курс към еврото, Димитър Радев остава гуверньор?

ГЕРБ пое корав курс към еврото и упорства Народно събрание да одобри проекторешение за въвеждането на валутата от 1 януари 2024 година, като за задачата би трябвало да се направи интензивен развой по съвещания и социална акция.

Проекторешението идва на фона на настояването от водача на " Възраждане " Костя Копейкин за народен референдум по тематиката и кръгла маса, която да изложи всички опасения на всички политици от бързото въвеждане на еврото. 

Българска социалистическа партия пък счита, че би трябвало да се осветли отчет за следствията от това, който отлежавал в Българска народна банка. Междувременно из коридорите на Народно събрание се завъртя слух, че няма време за ново започване на процедурата по желание на шеф на Българска народна банка - и то поради прогнозите, че 48-ият състав на Народното събрание ще е къс поради неналичието на болшинство за конституирането на постоянно държавно управление. 

Това значи, че най-вероятно гуверньорът Димитър Радев ще остане на поста си - най-малко до идващите предварителни парламентарни избори. 

В предходния опит да бъде излъчен негов правоприемник двама бяха претендентите - Андрей Гюров (шефът на ПГ на Продължаваме промяната - б.р.) и Любомир Каримански (от към този момент непредставената в Народното събрание Има подобен народ). И двамата обаче не събраха нужната поддръжка и процедурата се провали. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР