ГЕРБ подкрепя изразеното от президента Румен Радев нежелание да се

...
ГЕРБ подкрепя изразеното от президента Румен Радев нежелание да се
Коментари Харесай

Дончев против аритметиката в сметките за съставяне на кабинет

ГЕРБ поддържа изразеното от президента Румен Радев отвращение да се бърза с връчването на проучвателните мандати, с цел да се усилят възможностите за разговор и сформиране на постоянно държавно управление. Това съобщи в коридорите на Народно събрание вторият човек в ГЕРБ Томислав Дончев.

" Относно заявеното предпочитание на президента да не бърза с връчването на мандатите, смятам, че това е вярно. На този парламент би трябвало да се даде късмет, тъй като в противоположен случай опцията бързи избори би възпроизвела сегашната обстановка , ние бихме били сложени пред същите задания, пред които сме сложени сега. Единствената разлика, която би се отразила в отлив на поддръжка към някои, е тематиката за отговорността - кой ще е отговорен за неспособността на това Народно заседание да образува ръководещо болшинство ", сподели той.

ГЕРБ ще се явят на консултациите при президента Радев в уголемен състав заради множеството значими тематики, които би трябвало да бъдат разисквани като съставянето на държавно управление, бюджетът за следващата година, въпросите в енергетиката и други
 Консултациите при Радев стартират от на следващия ден, без бързане с мандатите
Консултациите при Радев стартират от на следващия ден, без бързане с мандатите

А какво по-иновативно ще предложат вместо машинното гласоподаване, пита президентът

Що се касае до възможностите на ГЕРБ да сформира кабинет с първия мандат, Дончев отсече - аритметичният метод не бил верен. " Защото събирането на гласове предвид на, не може да роди работещо държавно управление. Партиите, една, две, три или четири, би трябвало да се подредят в името на общи цели, които да последват. В момента такова нареждане няма. А дали е допустимо? Трудно, само че към момента смятам, че не е невероятно. "

По въпроса за държавния бюджет, Дончев изрази мнение, че е по-удачен вид да се осъществя предлагането на служебното финансово министерство да се работи по фискалната рамка от актуалната 2022 година. Причината - неналичието на постоянно държавно управление и заплахата от популистки политики при вероятно наддаване от страна на другите партии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР