ГЕРБ подготвя коалиционно споразумение, което ще представи на ПП-ДБ, за

...
ГЕРБ подготвя коалиционно споразумение, което ще представи на ПП-ДБ, за
Коментари Харесай

ГЕРБ подготвя коалиционно споразумение, ако не се подпише - няма да има правителство

ГЕРБ приготвя съдружно съглашение, което ще показа на ПП-ДБ, за споделена отговорност за ръководството, заяви водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на ексклузивен брифинг.

В съглашението ще бъде заложено министрите да са разпределени съразмерно,, с право на несъгласие при назначенията им. Ветото ще бъде приложено и за назначенията в регулаторите.

" Повече в такива недоизказани сглобки няма да участваме ", сподели Борисов.

По думите му, в случай че не се подпише съдружно съглашение, няма да има държавно управление.

" Най- късната допустима дата за ротация е два месеца преди евроизборите ", акцентира Борисов.

Борисов добави, че ще се стартира с оценка на министрите, а по-късно по-пропорционално, съгласно на тежестта на депутатите в Народно събрание, да се излъчват и позициите.

" За да създадем същинска оценка на министрите, тъй като сме виновна партия, повече в такива сглобки неорганизирани няма да участваме. В рамките на 10 дни ние изготвяме едно съдружно съглашение. Това стартира от мандата, през Министерски съвет, ще предложим съразмерно с еднообразно носене на отговорност, с право на несъгласие и нов обзор на министри ", сподели той представен от БГНЕС.

" Даже в този момент до момента в който се прави това съдружно съглашение вадим и тематиката за Комисия за защита на конкуренцията. Споразумението ще е с небосвод 3 години ", съобщи Борисов.

" Никой не ни е забил датата 6 март. Денков си дава оставката, само че както сподели Христо Иванов до април имаме време. След това обсъждаме с Политическа партия. Крайният период за съгласие е два месеца преди евроизборите ", изясни Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и пътуванията в чужбина на министрите от кабинета.

" В момента имаме кабинет на външните работи. Ако погледнете какъв брой народ се извървя в Париж, в Украйна и някак си всичко, което касае хората в България мина на назад във времето по тематиката външни работи. Превърнахме се в пътуващи министри, от които научаваме какво ще се случи в България ", сподели Борисов.

" Генералният алианс на НАТО сподели, че няма проект за пращане на войски в Украйна ", увери Борисов.

Той насочи рецензии към министрите.

" В желанието за фукане, за самовъзвеличаване Тагарев си пусна фотография, че ще пътува. Не разбирам това подчертаване пред западните ни сътрудници. БТР-те са писнати от Министерство на вътрешните работи, само че са си още тук, а ние вървим и подаряваме мечове ", възмути се Борисов и продължи:

" Ти отиваш на посещаване с неизпълнени задължения. С каква оценка Тагарев ми маха от Версай да ме поздравява. Първо ще си осъществим уговорките до момента, а тогава ще поемаме други ", разяснява Борисов.

" Помолил съм Габриел в последната рубрика на оценката на министрите да има и доклад. Милена Стойчева 46 нощувки в чужбина, Кирил Вътев 24, Иванка Шалапатова 30, Зарица Динкова над 50-това са същински министри ", сподели още Борисов.

Очаквайте още детайлности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР