ГЕРБ печели изборите с 24,8%, но с много малка преднина

...
ГЕРБ печели изборите с 24,8%, но с много малка преднина
Коментари Харесай

Алфа Рисърч към 20 часа: ГЕРБ води пред Продължаваме промяната с 0,7%

ГЕРБ печели изборите с 24,8%, само че с доста дребна преднина пред " Продължаваме промяната " - 24,1%. Това сочат първите резултати от екзитпола на организация " Алфа рисърч " за парламентарния избор към 20 часа.

На трето място е Българска социалистическа партия, която получава 13,7 % от гласовете на гласоподавателите.

Подкрепата за Движението за права и свободи е 10,7%. След това гласоподавателите са подредили " ИТН " - 9,9%, а " Демократична България " е с 7,8%.

Изненадата на вота може да се окаже партия " Възраждане " на Костадин Костадинов, която да прескочи бариерата от 4%. В момента те имат 3,9%.

" Изправи се БГ! Ние идваме! " и Вътрешна македонска революционна организация остават под чертата.

Вотът за президент

Румен Радев е безапелационният победител в първия тур на изборите за държавен глава. Според резултатите от екзитпола на " Алфа рисърч " актуалният президент и претендент за втори мандат получава 49,1% от гласовете на гласоподавателите.

На второ място е кандидат-президентската двойка, подкрепена от ГЕРБ - проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева. За тях са дали своят вот 26,5% от отишлите до урните.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е на трето място. Той получава поддръжката на 9,8 % от гласоподавателите.

Четвърти в президентската конкуренция остава Лозан Панов, който получава единствено 4,6 на 100. Пети се подрежда водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов с 3,4%.

Важно е да се подчертае, че екзитполът не регистрира гласуването зад граница.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР