ГЕРБ отговаря на дефиницията за дясна партия. Това, което бе

...
ГЕРБ отговаря на дефиницията за дясна партия. Това, което бе
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Кандидатурата на Васил Терзиев втрещи синя София

ГЕРБ дава отговор на дефиницията за дясна партия. Това, което бе препоръчано досега /кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София, бел. ред./, е една противоестествена сглобка на леви, популистки партии, които, почтено казано, втрещиха синя София. Втрещиха десните хора на София с номинацията, и с метода, по който се случи тя. Имаме една чудна амалгама от преди малко основана партия - " Спаси София ", - без подозрение популистка, която преди да се яви на избори, към този момент бе продадена, за бъде част от коалиция против пост на водача й; имаме претендент на един регион, който до неотдавна бе претендент на Българска социалистическа партия, а в този момент го виждаме в тази нова коалиция.


Така че не може да се твърди, че кандидатурата на Васил Терзиев е дясна.

Това сподели пред Българска национална телевизия ръководителят на СОС Георги Георгиев.

ГЕРБ като дясна партия при всички положения е длъжна да даде на хората на София, които имат десни убеждения, достоверна дясна кандидатура. Виждаме необяснима сглобка, която втрещи гласоподавателите, симпатизантите, че даже и хората от структурите на тези партии - да вземем за пример, на ДСБ, на Демократична България, които въпреки всичко имат по-богата история и опит спрямо Политическа партия, добави Георгиев.


Не може нещо, което е плод на избор на жителите, да се договаря като вземане-даване. Предходният ръководител Елен Герджиков бе определен с гласовете на множеството партии в СОС, в това число и на Борис Бонев, който през днешния ден се написа съпротива на ГЕРБ. Да се вършат илюзии, че сглобката може да бъде пренесена и институционално, ми се коства нереалистично.

Притеснен съм и като жител, тъй като хората би трябвало да имат право на избор - не може да отидем да гласуваме за една-единствена алтернатива - това не е съществено отношение. И да не подценяваме жителите - моралът в политиката е от голямо значение, по тази причина толкоз огромна е и моралната опозиция против тази противоестествена и ценностно неприсъща и присадена кандидатура на Терзиев, добави Георгиев.

В момента текат вътрешни номинации кои ще са претендентът за кмет на София, претендентите за общински съветници, както и претендентите за районни кметове, изясни ръководителят на СОС. ГЕРБ няма практиката да вади от ръкава напълно непознати на проблемите на София претенденти, и да ги предлага в последния миг, тъй че ще имаме най-хубавата кандидатура, приключи Георгиев./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР