ГЕРБ: Опозицията не търси честни избори, а провокации Започва осъществяване

...
ГЕРБ: Опозицията не търси честни избори, а провокации Започва осъществяване
Коментари Харесай

ГЕРБ: Опозицията не търси честни избори, а провокации

ГЕРБ: Опозицията не търси почтени избори, а провокации
Започва реализиране на тактиката на Българска социалистическа партия за компрометиране на идните два изборни процеса – за представители в Европейския парламент и локалната власт, съобщи ръководителят на парламентарната Комисия по правни въпроси и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На конференция в централата на партията ръководещите дадоха отговор на обвиняванията на Българска социалистическа партия, с които левицата твърди, че ГЕРБ, посредством „ прокарани тихомълком “ промени сред двете четения в Изборния кодекс, се пробва да „ узакони фалшификацията “ на идните избори.

„ Твърденията на Българска социалистическа партия не ни изненадват с това, че са погрешни и с това, че в тях има голям брой правни и логичен спекулации. Нищо правилно не показа Корнелия Нинова “, безапелационен бе Кирилов. Той опроверга изказванието, че ГЕРБ отбягва въвеждането на машинно гласоподаване в цялата страна. „ Никакви права не се лишават. Машинно гласоподаване е имало и ще продължи да има. Казусът е единствено и само във връзка с броя на машините. Как да изпратим машини в дипломатическите и консулските представителства? Как да изпратим машини на корабите? Как да изпратим машини в преносимите изборни секции? “, попита Кирилов и акцентира, че тези въпроси не се повдигат от ГЕРБ, а от специалистите в ЦИК, които дават отговор за организацията на изборния развой.

Във връзка с желанието на левицата да започват процедура за замяна в състава на ЦИК, чийто мандат е на път да изтече, от ГЕРБ обявиха, че до в този момент не са повдигали този въпрос, с цел да оставят в обществото подозрения за взимане на конюнктурно решение в интерес на ръководещите. Според тя, идните избори ще бъдат годни, в случай че бъдат извършени от актуалната Комисия, въпреки и с изминал мандат.

„ Опозицията не търси почтени избори, а провокации “, безапелационен бе Кирилов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР