ГЕРБ очаква 6 или повече евродепутати на изборите за Европейски

...
ГЕРБ очаква 6 или повече евродепутати на изборите за Европейски
Коментари Харесай

Парламент 2019: ГЕРБ очаква 6 или повече евродепутати, Нинова иска смяна на статуквото

ГЕРБ чака 6 или повече евродепутати на изборите за Европейски парламент, съобщи ръководителят на партията Цветан Цветанов на днешното разкриване на шестата сесия на 44-тото Народно заседание. 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри с апел за оспорвано спортсменско съревнование на европейските и локалните избори тази година, след което водачите на всички парламентарно показани партии насочиха обръщения към депутатите.

Цветанов цитира социологичеко изследване от декември, според което близо половината българи считат ГЕРБ за най-европейската партия у нас, до момента в който едвам 11% дефинират Българска социалистическа партия като изрично проевропейска партия. " На този декор наподобява разумно управлението на Българска социалистическа партия да си показва евровота основно като мотив за измерване на силите сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ и като оценка за ръководството на ГЕРБ ", добави Цветанов.

Въпреки триумфите на европейското им политическо семейство ЕНП обаче, от ГЕРБ осъзнават, че остават редица провокации пред Европа, съобщи Цветанов. " Осъзнавайки това, още при започване на февруари т. година, ГЕРБ ще инициира цивилен разговор под надпис " Европа в нашия дом ", добави той. 

Цветанов съобщи още, че ГЕРБ ще поддържа сегашните си сполучливи кметове, само че ще огледа и към общините, в които към момента не са печелили локален избор. " Освен в партийните оценки, ще се вслушаме и в публичните настроения. Ще дадем „ зелена светлина ” на проработилите районни политики. Целта ни е да организираме поредна районна политика, която да се употребява с публично утвърждение и надпартийна поддръжка. Поради това ще поддържаме и сполучливи кметове, които са издигнати от инициативни комитети, само че с които сме имали добър разговор през последните 4 години. "

Цветанов очерта измененията в Изборния кодекс като един от законодателните цели на партията и съобщи, че от държавното управление ще търси баланс сред високотехнологичен избирателен развой и сигурност на вота . Сред останалите законодателни приоритети той подреди промени в Закона за правосъдната власт, утвърждаване на съдийското самоуправление и развиване на електронното правораздаване, както и промени в Наказателен кодекс и в Закона за битка с домашното принуждение за отбраната на персоналните права на дамите и децата . Той още даде обещание усъвършенстване на Антикорупционния закон и промени в комерсиалното законодателство. 

" През 2019 година насочваме напъните си към присъединение на страната ни към ERM II и Банковия съюз. България е първата членка на Европейски Съюз отвън еврозоната, която пое по пътя към еврото откакто Банковият съюз бе значително приключен.
Предстои оценка на качеството на активите от ЕЦБ, както и следващи стрес-тестове. Надяваме се те да потвърдят стабилността на банковата ни система ", добави водачът на ГЕРБ.

Цветанов още обеща реформи в здравеопазването и " превъзмогване на недостига на животоспасяващи и животоподдържащи лекарства за българските жители ". " ПГ на ГЕРБ моли към сътрудниците ни народни представители в парламента - дано бранш „ опазване на здравето ” от терен на остра политическа дискусия се трансформира в образец за надпартиен разговор в полза на българските жители ", прикани Цветанов.

Той наблегна какъв брой е значимо обединяването зад национални дела за ГЕРБ и даде единомислещата позиция на евродепутатите, премиера и министрите за пакета " Макрон " като образец за единство. Той обаче упрекна президента Радев, че се назовава обединител на нацията, а само съумява да предизвика разделяне и ненавист, визирайки новогодишното му послание.

" Румен Радев препотвърди нежеланието си да работи за хората дружно с техните избраници отпред на властта. За какво единство приказва той тогава? Неслучайно някои дефинираха думите му като експанзия, други - като революционен възторг в конгресна зала, а трети - като израз на персонални политически упоритости ", сподели Цветанов, призовавайки за повече извоювани дела през 2019 година

Българска социалистическа партия за България

Лидерът на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова стартира обръщението си с друг прочит на цитираното от Цветанов социологическо изследване, поставяйки под въпрос неговите упования за триумф на изборите. " Как тъкмо това ще стане със 17% доверие у българския народ, което демонстрира социологическо изследване, което цитирахте? Със 17% кое държавно управление смятате, че може да ръководи с вероятност и да прави съществени промени, от които българското общество има потребност? ", провокира го Нинова.

Тя съобщи, че Българска социалистическа партия ще обърне съществено внимание на повишението на цените на тока, водата, електрическата сила, парното. Партията възнамерява да изиска актуализация на бюджета и оставка на КЕВР, в случай че комисията не извърши ролята си и не спре да обслужва монополи и олигарси, разгласи Нинова. " По тематиката корупция - договорката с 5-те компании и концесията за летище София отпътуват другата седмица в Европейска комисия ", добави още тя.

" Минаха единствено 10 дни от началото на тази година, само че те демонстрираха неустойчивост, неустановеност, растяща беднотия, тъпчене на държавността и правовата страна, корупция, несръчност на ръководството във вътрешната и външната политика, която докара вътрешната до безпорядък, а във външната - до два интернационалните абсурда ", съобщи Нинова, визирайки обвиняванията, отправени към австрийската компания реализатор на системата за винетки КАПШ, и развиващия се скандал в корабоплаването.

По думите ѝ 2019 година ще постави завършек на статуквото и начало на смяната за България и Европа. Според Нинова обаче ГЕРБ мъчно ще " вземат завоя ", защото до момента подкрепяли всички политики, идващи от Брюксел, в това число и позицията на Меркел за имиграцията.

" Ние ще бъдем поредни. За нас Европа - бъдещата, същинската - е тази, която зачита националния интерес на страните членки, в която няма двойни стандарти, в която има по-малко администрация и повече обществена Европа ", добави Нинова. 

" Обединени патриоти "

Лидерът на  " Атака " и народен представител от ръководещата коалиция Волен Сидеров концентрира вниманието си най-много върху изборите за Европейски парламент и мястото на България в Европа. Той предизвести за " разбъркване на пластовете в Европа ", която ще би трябвало да реши дали да продължи да бъде " свободна територия за противозаконни имигранти, които грабят изнасилват и убиват ".

Според него досегашните водачи на най-големите страни в Европа са се провалили в своята политика в това отношение до момента и поради това на напред във времето ще излязат политически сили, които не са били част от сегашните алианси. По думите на Сидеров Европа се сплотява около концепцията за " съюз на отечествата " и концепциите, които " Атака " проповядват от 2 десетилетия, само че са били считани за " еретични " до момента.

Според него Европа е поела по друг от досегашния път, " щом даже Стив Банън пристигна в Европа да каже " националисти от всички страни, съединете се " и да разгласи обединяване против Сорос и либерализма ". 

Сидеров съобщи, че е редно България да спре " васалното, махленското, комплексарското козируване " на всеки и от изток, и от запад, и е време да бъде малко по-самостоятелна тази година. Лидерът на " Атака " още прикани българите да спрат да си пречат, тъй като по този метод можем да реализираме доста.

Движение за права и свободи

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ прикани България да извоюва почтено място в Европейския съюз, а той да откри правилния път към всички страни членки. Във вътрешен проект Карадайъ оцени 2018 година с три думи: кавги и пропуснато време, като още веднъж прикани за стратегия за ускорено догонващо развиване и нов модел на ръководство.

" Управляващите споделиха, че страната ни има изключителни достижения и това са причините им, че би трябвало да продължат да ръководят по същия метод. Внимателният разбор обаче демонстрира напълно друга картина - икономическият напредък е извънредно недосегаем с цел да догоним даже страните в нашата група в Европейски Съюз и обрича и идващото потомство български жители да остане най-бедното в Европа ", съобщи Карадайъ.

" Воля "

Лидерът на Политическа партия " Воля " Веселин Марешки упрекна представителите на останалите партии в " цинизъм, лицемерие и катарзис " поради изявленията им. Според него те задали верните въпроси, само че нямали право, защото самите те били част от " незаконния преход ", поради който България е бедна сега.

Марешки също заяви, че в Европа се надига  " същинска патриотична вълна ", част от която е и " Воля ". " 2019 година ще е знакова, тъй като ще стане ясно дали Европейски Съюз ще се разпадне или ще продължи да съществува по различен метод ", добави Марешки. Той също остро разкритикува военния министър Красимир Каракачанов за рецесията във Войводиново, и упрекна Волен Сидеров за доближаването му с евродепутата Николай Бареков, който по думите му позорно дал своя вот " въздържал се " при вота за Истанбулската спогодба. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР