ГЕРБ обяви, че няма проблем с определената от президента дата

...
ГЕРБ обяви, че няма проблем с определената от президента дата
Коментари Харесай

ГЕРБ отговори на Радев: Кой дърпа конците, чия дата е 4 април?

ГЕРБ разгласи, че " няма проблем с избраната от президента дата 4 април ", само че попита каква тъкмо е разликата от една седмица сред 28 март и новата.
Абсолютно безсмислена промяна, откриха от ръководещата партия в изключително изказване. " Кой дръпна конците, натисна копчето, чия дата в действителност е 4 април и каква разлика има със седмица по-рано? ", попита зам.външният министър Георг Георгиев .
" Президентът сподели, че не е в положение да живее в среда на консенсус и насрочи изборите 4 април, за нас тази дата е изцяло допустима, само че с някои терзания ", разяснява от своя страна депутатът от ГЕРБ Тома Биков .
По думите му Радев е взел своето решение, макар че на консултациите на " Дондуков " 2 всички партии са изразили подготвеност за избори на 28 март.
Той подсети, че президентът предлага в оставащото малко време до края на този парламент да се създадат промени в изборното законодателство. " Те обаче засягат неговия пиедестал и ние няма да внесем нито една от измененията, които Радев предложи ", добави депутатът от ГЕРБ.

Той прикани Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи " в случай че решат да преразгледат обществената си позиция от последните дни, в която упорстват да не се вършат фундаментални промени, дано да внесат измененията му ".
" Няма да подкрепим тези оферти. Подобен метод би разрушил доверието в изборния развой и би обслужил неразбираеми ползи ", добави Биков.
Припомняме, че единствено преди минути президентът Радев разгласи, че насрочва за 4 април. Държавният глава направи през днешния ден послание към народа, откакто в последните дни организира съвещания за организацията на вота със здравните управляващи, ангажираните институции и партиите в и отвън 44-ия парламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР