ГЕРБ, Обединени патриоти и ВОЛЯ също обявиха днес кандидатите си

...
ГЕРБ, Обединени патриоти и ВОЛЯ също обявиха днес кандидатите си
Коментари Харесай

Цветанов: Ще подкрепим кандидатите на БСП за ЦИК

ГЕРБ, " Обединени патриоти " и ВОЛЯ също оповестиха през днешния ден претендентите си за новата Централната изборна комисия (ЦИК), като ръководещата партия подменя над половината от 7-те си членове.

За ръководител на ЦИК ръководещата партия предлага Стефка Стоева - арбитър от Върховния административен съд. А за нови членове - досегашния представител на ЦИК и номинация на Българска социалистическа партия в сегашната изборна комисия Александър Андреев, както и Мирослав Джеров - правист.Това е Димитър Димитров, препоръчан от Асоциацията на политолозите, който е основен помощник в Софийския университет, катедра „ Политология “.

За членове са номинирани и досегашните представители в ЦИК Георги Баханов, Йорданка Ганчева и Мария Бойкинова.Цветан Цветанов акцентира, че в пленарната зала ще поддържат претендентите на Българска социалистическа партия, макар декларираното неявяване на левицата по време на идния избор за управление на ЦИК.

" За нас няма значение кой ще предложат. Доколкото разбираме към този момент в общественото пространство се приказва за един идеолог, който е в Българската социалистическа партия. Надявам се, че в случай че Българска социалистическа партия имат смелостта да предлагат Юрий Асланов, това ще бъде следващият опит за тиражиране на дезинформация ", изясни пред БНР Цветан Цветанов.

" Дори и да влязат в пленарна зала като посетителска група, без да се допират до устройствата за гласоподаване, ние просто ще създадем това, което те предложат в българския парламент и като членове на Централната изборна комисия ", добави Цветанов.

" Обединени патриоти " излязоха с две кандидатури – за заместник-председател оферират доцент Таня Йосифова и за член – Бойчо Арнаудов, който и в този момент е член на ЦИК. " Атака " остана без двамата си досегашни членове – една от които на заместник-председателя на ЦИК Мария Мусорлиева.

Днес изтича срокът за внасяне на оферти за нов състав на Централната изборна комисия.

До този час в деловодството на Народното събрание са постъпили и предложенията на ВОЛЯ и обединения от партии „ Реформаторски блок “, които оферират досегашните си членове Кристина Цанкова-Стефанова и Ивайло Ивков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР