ГЕРБ няма да участва повече в преговори за втория мандат

...
ГЕРБ няма да участва повече в преговори за втория мандат
Коментари Харесай

ГЕРБ: Всичко свърши – отиваме на избори 


ГЕРБ няма да взе участие повече в договаряния за втория мандат за сформиране на държавно управление. Така страната отиваме на предварителни парламентарни избори. Това разгласи вицепремиерът и външен министър в оставка, както и претендент за министър председател и с първия изследователски мандат Мария Габриел на брифинг пред публицисти. Тя сподели също, че отегля предложенението си за проектокабинет с първия мандат.

Мария Габриел изясни, че в името на това България да има държавно управление е имало диалози през последните 3 години. По време на тях ГЕРБ отстъпили – вместо това да бъде оценено, постъпили нови претенции, само че групировката на Бойко Борисов отказали на новите условия. Видно е, че бяха оставени доста отстъпки има солидна основа, към която да се върнем след нови избори, с повече примирение и бистрота за повече отговорност, акцентира Мария Габриел.

Предизборната акция ще зависи от нас – дали ще се употребява за нахъсване на хора един против различен, дали ще се манипулира мнение,или ще си дадем време ясно да откроим какво желаеме за страната, ще има значим

Ще се отиде на договаряния след нови предварителни парламентарни избори, безапелационна бе Мария Габриел. Утре тя ще внесе писмо в Народното събрание, че отдръпва кандидатурата си за претендент за министър-председател.

След като ГЕРБ отстъпили за Министерство на финансите и Министерство на енергетиката, от ПП-ДБ поискали промяна и в Министерство на вътрешните работи. Защо обаче Мария Габриел не отговори.

Мария Габриел не е получила опрощение от финансовия министър Асен Василев за думите, че Габриел е новото красиво лице на мафията. ГЕРБ повече няма да се съгласи на новия условия за сформиране на държавно управление, както и няма да вземат участие в диалози за сформиране на държавно управление с втория мандат.

Мария Габриел акцентира, че няма да има крачка обратно повече – ГЕРБ няма да одобряват нови условия за държавно управление. Разминаване и разлики по огромните тематики – правосъдна промяна, промяна в службите ГЕРБ и ПП-ДБ нямали.

Всичко свърши, съобщи от своя страна заместник-председателят на ГЕРБ и народен представител Деница Сачева. Тя бе безапелационна, че повече ГЕРБ няма да взе участие в игрите на ПП-ДБ. „ Не желаеме и няма да позволим повече да се злоупотребява с търпението на българските жители да не бъдат решавани. Повече няма да допуснем да бъдем употребявани, притискани, натискани. Всичко свърши – след изборите ще рестартираме, ще приказваме, ще забележим и българските жители да решат кой да направи промените, за които непрестанно се приказва “, сподели Сачева.

Според нея неналичието на правила взривили сглобката.

Заместник-председателят на ГЕРБ Теменужка Петкова уточни, че това, което е взривило сглобката е упоритостта на ПП-ДБ за власт и постове, оповестява news.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР