ГЕРБ няма да стигматизира имена (на кандидати за министри), ако

...
ГЕРБ няма да стигматизира имена (на кандидати за министри), ако
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да стигматизира имена, ако сподели управлението

ГЕРБ няма да стигматизира имена (на претенденти за министри), в случай че дружно с " Продължаваме промяната - Демократична България " стигнат до споделеност на ръководството. Това сподели в изявление за Би Ти Ви ротационният ръководител на Народното събрание Росен Желязков.

 Кирил Петков: Имената са клюки, не се съобразяваме с непознати графици Кирил Петков: Имената са клюки, не се съобразяваме с непознати графици

На лидерската среща предходната седмица ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов изиска от " Продължаваме промяната - Демократична България " да уточни имената на министри, които ще предложи, в случай че получи втория мандат. Втората политическа мощ сподели, че ще ги разгласи във вторник - 2 май, до момента в който упованието на ГЕРБ е това да стане по-рано. Междувременно в медии бяха оповестени имена на политици от новата коалиция, които като неприемливи за министри. От " Продължаваме промяната - Демократична България " на изявленията.

Желязков сподели, че в персонално качество не възразява съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев да стане финансов министър. " Само присъединяване в ръководството на финансите, които в последните две години са докарани в това положение, е гаранция за излизане от обстановката с носенето на отговорност ", аргументира се той.

Подчерта, че ГЕРБ е подготвена да взе участие в взаимно ръководство с ясна стратегия, със споделени политики и ясна законодателна рамка и явен небосвод. " Виждам кабинет с по-голяма експертност и по-малко политическо натоварване, само че това е вторично ", сподели Желязков.

 Борисов не утвърди разновидността Кирил Петков и Асен Василев да вземат участие в бъдещо държавно управление Борисов не утвърди разновидността Кирил Петков и Асен Василев да вземат участие в бъдещо държавно управление

Ако има работещ кабинет и парламент, ще сложим тематиката за нов Изборен кодекс, би трябвало да променим разбирането на изборния развой, сподели Желязков във връзка това, че в предходното Народно заседание ГЕРБ откри допирни точки с Българска социалистическа партия, променяйки кодекса и връщайки хартиената бюлетина.

Добави, че в случай че до връчването на мандата от президента не бъде реализирано схващане за споделено ръководство,
ГЕРБ ще показа собствен проектокабинет. Партията на Борисов имала няколко разновидността за министър председател.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР