ГЕРБ няма да се възползва от втория мандат за съставяне

...
ГЕРБ няма да се възползва от втория мандат за съставяне
Коментари Харесай

ГЕРБ не иска мандат, а нови избори: Потенциал за принципна коалиция в 47 НС няма

ГЕРБ няма да се възползва от втория мандат за сформиране на държавно управление, ако президентът им го разпореди, а съгласно Томислав Дончев: " Потенциал за кардинална коалиция в това Народно заседание няма ".

" За безпринципни - евентуално има доста. Но нямам доверие сходно ръководство да бъде стабилно и да се схване добре от обществото ", сподели той по време на консултациите с Румен Радев.

От ГЕРБ декларират подготвеност за " съответни и държавнически решения " в идващите седмици, с цел да може да се одобри актуализацията на Бюджет 2022 и възможните законови промени, свързани с Плана за възобновяване и резистентност.

Десислава Атанасова обаче разгласи, че Министерският съвет към момента не е внесъл такива оферти: " Всички извинения, че в случай че Народното събрание не работи, те няма да бъдат признати, звучат нелогично. Призовавам останалите партии да проявят разсъдък и да работим дружно ", сподели тя.

Призив за бързи дейности по приемането на актуализацията пристигна и от самия Румен Радев, който прикани за " конструктивен разговор " в Народното събрание по тези тематики.

Час по-рано той беше заставен да отсрочи срещата си с " Продължаваме промяната " точно тъй като до края на 2022 година Отказ за съвещания в авансово оповестения час пристигна и - още веднъж поради разискванията на бюджета.

Радев употребява началото на консултациите с ГЕРБ, с цел да очертае песимистична политическа картина, като реши да посвети огромна част от изказването си на външната политика и " попарените очаквания на българите ".

" Трябва да работим още по-ефективно и да използваме всяка опция за отстояване на националния интерес, да не позволяваме България да остава в периферията на Европа. Това изисква амбициозна, единна и поредна външна политика. Надеждите на българите - доста от тях - бяха свързани с участието ни в Европейски Съюз и доста от тях останаха несбъднати. Върховенството на правото, обществената правдивост, битката с бедността, здравната сигурност, демографската рецесия са все тематики, които концентрират попарените очаквания на българите през годините. Затова и дълбоката рецесия, която обхвана обществото ни, роди и стремежът към смяна - дълбока, цялостна смяна ", разгласи той.

Радев уточни, че намаляващата изборна интензивност е " отзив за сриващото се доверие в политическата класа " и прикани партиите да създадат нужното, с цел да го възвърнат дружно.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР