ГЕРБ няма да подкрепи правителство с мандат на Демократична България,

...
ГЕРБ няма да подкрепи правителство с мандат на Демократична България,
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да подкрепи кабинет с участието на ПП

ГЕРБ няма да поддържа държавно управление с мандат на " Демократична България ", в случай че в него вземат участие представители на " Продължаваме промяната ". Това разяснява в Русе ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, представена от Българска телеграфна агенция и БНР.

После насочи укор към партията на Кирил Петков и Асен Василев като съобщи, че от " Продължаваме промяната " не са положили никакви старания за кабинет, подходили са с " извънредно безхаберие " към връчения мандат и са тикали страната към предварителни избори.

" Ако третият мандат отиде при " Демократична България ", чакаме от тях да изискат поддръжка, тъй като поддръжка безплатно не даваме, и да създадат ясна оценка за всичко, което се случи при ръководството на " Продължаваме Промяната " - да дадат оценка за всички корупционни кавги. Чак тогава можем да водим диалози с тях ", сподели Атанасова.

През последните седмици от партията на Бойко Борисов неведнъж показваха желанията си последният опит за кабинет да бъде изработен от " Демократична България ", като през почивните дни се стигна до там някогашният министър председател да предложи да бъде формирано държавно управление, управлявано от съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов.

От партията даже лансираха хипотезата ГЕРБ да поддържа третия мандат и без да взе участие в него с министри, както и да има кабинет без ярки политически фигури, само че с по един вицепремиер от всяка подкрепяща го партия.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пък до момента е обявявал, че без значение с кой мандат кабинетът би трябвало да е без ярки политически фигури таман поради изострените връзки сред водачите, само че не е казвал дали това изключва напълно наличието на хора от " Продължаваме промяната " в един възможен кабинет.

Атанасова напомни, че ГЕРБ няма да поддържа мандат на Българска социалистическа партия и на " Възраждане " като за левицата се базира на решение на конгреса на партията.

Ако мандатът бъде връчен на Движение за права и свободи и " Български напредък ", което наподобява все по-малко евентуално, Десислава Атанасова съобщи, че имат допирни точки с тях, само че решение за възможна поддръжка на държавно управление с мандат, даден на някоя от двете партии, ще вземат управителните органи на партията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР