ГЕРБ няма да подаде трета оставка, заради водната криза. В

...
ГЕРБ няма да подаде трета оставка, заради водната криза. В
Коментари Харесай

Няма да има нови оставки заради водната криза в Перник, обявиха от ГЕРБ

ГЕРБ няма да подаде трета оставка, поради водната рецесия. В последно време се получава по този начин, че някои наши съперници и заинтригувани среди вършат по този начин, че цялата виновност да се припише на държавното управление, сподели през днешния ден зам. - ръководителят на парламентарната група на партията Красимир Велчев, представен от организация " Фокус ". От думите му не излиза наяве кои две оставки засяга, още повече, че няма някой, напуснал поста си непринудено.

Заради водната рецесия в Перник към този момент бяха отстранени ръководителят на ВиК - Перник Иван Витанов и регионалният шеф Ирена Соколова, която беше заменена и като водач на партията в града. Като евентуална вреда за ГЕРБ може да се смята и изгубеният кметски пост в Перник, като на балотажа претендентът на Българска социалистическа партия надви над този на ръководещите, борещ се за втори мандат.

Иначе на митингите в Перник се желаят още оставките на министъра на околната среда и водите Нено Димов, който обаче е от квотата на " Обединени патриоти " и по -точно Вътрешна македонска революционна организация в кабинета и на районния министър Петя Аврамова. Окръжната прокуратура в Перник към този момент излезе с разпореждане, че има задоволително данни Специализираната прокуратура да стартира следствие против тях за занемареност. До момента обаче формалната позиция на основна прокуратура е, че за рецесията с водата в Перник има следствие за занемареност против длъжностни лица от общинската и регионалната администрация.

В Перник има режим на водата от 18 ноември, като от 10 дни, тя се пуска единствено по 8 часа в денонощието.

Заместник-председателят на ГЕРБ вижда в офанзивата против държавното управление поради безводието в Перник сюжет, сходен на тези с рецесията с боклука. през 2013 година, незабавно откакто Бойко Борисов стана кмет, митингите поради високите цени на тока, довели до подаване на оставка на предходния кабинет с министър председател Борисов и опитът това да се повтори с недоволствата против цените на горивата от предходната година.

" Посещението на Нинова (в Преник, б.а.) за нас е безочливо ", уточни още Велчев. Лидерът на Българска социалистическа партия беше в града през вчерашния ден. Днес от левицата оповестиха, че ще желаят избор на съмнение на държавното управление поради неуспеха в ръководството на околната среда и водите.

" Няма по какъв начин да не ви направи усещане за последните 30 години, единствено 4 ГЕРБ е управлявал Перник. Главният тръбопровод и пречиствателна станция 1, на която започваме ремонт е строена 1954 година Както сподели Бойко Борисов те са по-възрастни от него. Няма такава станция, която да има толкоз дълъг живот ", повтори Красимир Вълчев опорните точки, които Борисов не стопира да вади при всеки мотив.

Според него, когато министър председателят откри виновност, той взима светкавични ограничения. " Борисов желае да върне инспекцията обратно във времето и всеки който е отговорен да понесе следствията ", добави Велчев.

Той уточни, че когато предходният кмет на Перник Вяра Церовска от ГЕРБ е поела поста през 2014 година е заварила 34 млн. лева отговорности, никаква документи и планове за воден цикъл. " Когато тя беше кмет всичко е проведено и са обезпечени 120 млн. Ако това беше направено в предходен мандат, нямаше да има проблеми с водата. Никога не сме бягали от отговорност, само че не е почтено, когато сме заварили такова състояние и сме върнали 15 млн. лева на страната ", сподели още Красимир Велчев.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7446)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР