ГЕРБ няма да отиде на среща с ПП-ДБ-Спаси София, защото

...
ГЕРБ няма да отиде на среща с ПП-ДБ-Спаси София, защото
Коментари Харесай

Георги Георгиев: ГЕРБ няма да отиде на среща с ПП-ДБ-Спаси София, защото имаме информация, че Васил Терзиев е водил разговори, преди да ни изпрати официална покана, с Корнелия Нинова

" ГЕРБ няма да отиде на среща с ПП-ДБ-Спаси София, тъй като имаме информация, че Васил Терзиев е водил диалози, преди да ни изпрати публична покана, с Корнелия Нинова ", съобщи в студиото на bTV общинският консултант от ГЕРБ и някогашен ръководител на СОС Георги Георгиев по отношение на избора на ръководител на Софийския общински съвет.
 
" Снощи Свиленски удостовери, че депутатите от Българска социалистическа партия ще отидат на договаряния, защото общинските съветници от Българска социалистическа партия няма да отидат. Т. е. вървят пазарлъци оттатък поканите и ние няма да участваме в такива постановки ", добави Георгиев.
 
" Срещал ли се е Борис Бонев с Корнелия Нинова. Водени ли са диалози сред Терзиев и Нинова? ", попита той. " Днес ПП-ДБ би трябвало да отговорят по какъв начин ще ръководят. Нямат болшинство. Трябва да се работи с ясни кардинални цели ", сподели Георгиев.
 
Той уточни, че претендентът на ПП-ДБ-Спаси София за ръководител на СОС – Борисов Бонев, е претърпял неуспех и още веднъж ще претърпи, в случай че към този момент не са си стиснали ръцете с Българска социалистическа партия и " Възраждане ". " Не може преди изборите да обясняваш какъв брой неприятно е Българска социалистическа партия, какъв брой е рискова за София е Ваня Григорова, а след 10 дни да го забравиш ", акцентира общинският консултант от ГЕРБ.
 
" Не съм упреквал кмета, само че виждайки по какъв начин града гори…Не е мъчно да се планува, че може да се случи сходно нещо, когато разрешаваш на двете най-големи футболни агитки да стачкуват ", разяснява Георгиев митингите против БФС.
 
По думите му кметът доста мъчно може да забрани един митинг, само че когато го разреши би трябвало да направи съвещания с ДАНС и Столична дирекция на вътрешните работи. Георгиев акцентира, че кофите за отпадък би трябвало да бъдат почистени, с цел да няма отпадък и да няма какво да гори. Според него трябвало да се създадат екипи от общински служащи и служители на реда, които да обиколят местата на митинга и да видят дали няма бомбички или нахвърляни дървета.
 
По думите му трябвало да има зам.-кмет по сигурността. " Кметът има отговорността да застане отпред в такава обстановка. Това, че има ненаучени уроци е ясно, само че те би трябвало да бъдат научени доста бързо, с цел да не бъдат платени с още повече счупени глави ", сподели Георгиев. " Ако ни беше пожелан съвет, щеше да помогнем ", уточни общинският консултант от ГЕРБ.
 
Той моли да се разгласят зам.-кметовете, тъй като е необходимо да се знае кой ще е зам.-кмет по финанси. " София няма заместник-кмет по финанси и превоз. Това са значими управнически въпроси ", уточни Георгиев. " Може да си кмет на няколко дни, само че си кмет на няколко милиона и нямаш право да си неопитен. Той сподели, че идва с подготвен екип.
 
Липсата на този подготвен екип е част от аргументите за случилото се. Не виждам за какво би трябвало да се отхвърля нещо, което се е случило ", безапелационен бе общинският консултант.
 
" Бях препоръчан от структурите по места за кмет на София. Концепцията, която Борисов избра е за външен претендент, който да отвори периферията, тъй като доста хора бяха изтощени от ръководството на ГЕРБ. Имаме резултати, които ни отреждат втора политическа мощ ", сподели той по отношение на избора за претендент за кмет на ГЕРБ. По думите му Стилиян Петров също бил обсъждан за претендент за кмет.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР