ГЕРБ няма да инициира и да подкрепи импийчмънт на президента

...
ГЕРБ няма да инициира и да подкрепи импийчмънт на президента
Коментари Харесай

ГЕРБ: Ние няма да поискаме импийчмънт, не желаем война между институциите

ГЕРБ няма да инициира и да поддържа импийчмънт на президента Румен Радев, съобщи вицепремиерът и член на ИК на ГЕРБ Томислав Дончев на конференция на партията по отношение на изявлението на президента, че снема доверието си от ръководещите.

" Във връзка с оферти, информации, спекулации и мнения ви известявам, че през днешния ден имаше съвещание на изпълнителна комисия на ГЕРБ. Ние като партия и парламентарна група взехме решение да не предизвикваме и поддържаме процедура по член 103, известна като процедура по импийчмънт ", разгласи Томислав Дончев.

" Аргументите за това могат да са юридически и политически. Първо, ние не желаем да има напрежение или война сред институциите, България има потребност от обикновено работещи институции. На второ място не желаеме да влагаме в политическо опълчване за разделяне на обществото ", добави Дончев, който не пожела да разяснява прогноза на Радев, че възможен импийчмънт щял да изкара хората по площадите.

Председателят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова посочи, че " войната сред институциите не беше по наша самодейност ". " Но нямаше по какъв начин да не отговорим. Не считаме, че това е от изгода на България, на българските гласоподаватели. И разчитаме на рационален метод от всички, които са получили доверието на хората, да ги съставляват в границите на техните конституционални пълномощия ", акцентира Дариткова.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР