ГЕРБ не се страхува да работи с Възраждане, каза лидерът

...
ГЕРБ не се страхува да работи с Възраждане, каза лидерът
Коментари Харесай

ГЕРБ не се страхува да работи с Възраждане, каза Бойко Борисов

ГЕРБ не се опасява да работи с " Възраждане " , сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в сряда. Той приказва пред публицисти в коридорите на Народното събрание след края на първото съвещание на новия парламент.

Заседанието беше краткотрайно прекъснато, откакто на Народното събрание.

В отговор на журналистически въпрос Бойко Борисов сподели, че не е черноглед за съставянето на постоянно държавно управление, макар неуспеха на партиите да се схванат даже и за ръководител на Народното събрание.

" Напротив, тези дни демонстрираме самообладание, демонстрираме и внимание и диалогичност ", сподели Борисов, като даде за образец връзките на ГЕРБ с " Възраждане ".

" Ние, нашата партия, от " Възраждане " боязън нямаме. Защото имаме ясно дефинирани разлики и в това време ясно дефинирани направления, в които можем да работим дружно: земеделие, вериги, Плана за възобновяване, енергетика, национализъм в случай че щете, мощна войска. Другите имат проблем ", сподели водачът на ГЕРБ.

Така по думите му има най-малко два разновидността да се направи държавно управление.

Вторият, който той уточни, е със състав на кабинета, еднакъв със настоящия длъжностен кабинет. Той може да бъде импортиран " от шестия мандат ", сподели Борисов, евентуално имайки поради шестата по величина партия - " ИТН ". Тя вероятно може да получи третия мандат от президента Румен Радев, защото третият се връчва по негова преценка.

" Радев да се яви като обединител. Аз им предлагам, откакто не можем да се разберем политическите партии, тези министри остават в кошарката ", сподели Борисов.

Според него подобен вид обаче би бил единствено " избавителен ".

През последните седмици Борисов неведнъж приканва партията му да образува съдружно държавно управление с обединяването " Продължаваме промяната - Демократична България " ( ПП-ДБ ). Последно той направи това във вторник, макар че обединението към този момент съобщи, че.

В петък от ПП-ДБ споделиха, че няма да поддържат държавно управление въобще с мандат на ГЕРБ и ще предложат собствен кабинет с втория мандат.

От " Възраждане " от своя страна споделят, че са подготвени да предложат държавно управление, само че няма да вършат взаимни отстъпки с целите си, които включват отвод България да одобри еврото.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР