ГЕРБ не поставят условия за преговори с другите партии за

...
ГЕРБ не поставят условия за преговори с другите партии за
Коментари Харесай

Делян Добрев: Бях против да се водят разговори с ПП

ГЕРБ не слагат условия за договаряния с другите партии за сформиране на кабинет, само че няма и да се съгласят с всичко. Това съобщи в предаването „ На фокус ” Делян Добрев.

„ Бях срещу да се водят диалози с „ Продължаваме Промяната ”, даже и през посредници, тъй като не виждам с какво те могат да оказват помощ за положителното ръководство на страната. Те управляваха страната по ужасяващ метод и това може да се потвърди със статистически данни. По тяхно време се подписаха най-големите корупционни покупко-продажби – и в газа, и в горивата. Тезата на Борисов и на партията е, че е прекомерно значимо да има кабинет, защото следва тежка зима ”, изясни Добрев.

„ Преговорите не могат да се водят градивно от партийни лица, по тази причина би трябвало да има въпросните посредници – Соломон Паси и Росен Плевнелиев, които не са скарани с никого. Те могат да оказват помощ да се изгладят споровете сред нас и Политическа партия, и Демократична България ”, сподели Добрев.

Той изясни, че с цел да има кабинет, той би трябвало да е с присъединяване или на ГЕРБ, или на Движение за права и свободи, или на „ Възраждане ”.

„ Възраждане ” е изключено от всички партии. Остават ГЕРБ и Движение за права и свободи. Кабинет без ГЕРБ или Движение за права и свободи не може математически ”, сподели Добрев. „ Ако нашият мандат е несполучлив, и бъде връчен мандатът на втория или третия, то този втори или трети би трябвало да избере или ГЕРБ, или Движение за права и свободи, с цел да имат 121 депутати. Заявките им занапред, че няма да е нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи, значи, че те дружно с „ Възраждане ” вършат коалиция за нови избори. Тези партии работят в посока да има нови избори. В политиката няма ли диалози – няма и политика ”, съобщи Добрев.

„ Не слагаме условия за договарянията. Това не значи, че ще се съгласим на всичко, което желаят останалите партии. Но сме съгласни на задоволително огромни взаимни отстъпки в името на това да има държавно управление ”, добави още той.

Добрев изясни, че ГЕРБ ще работи за довършването на автомагистрала „ Хемус ” и за връщането на контрола на страната на „ Капитан Андреево ”. Позицията на партията е „ за ” участието на Украйна в НАТО, стана ясно още от думите на Добрев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР