ГЕРБ не подкрепя искането на БСП за създаване на временна

...
ГЕРБ не подкрепя искането на БСП за създаване на временна
Коментари Харесай

ГЕРБ: Анкетна комисия за санирането ще е загуба на време и ресурс

ГЕРБ не поддържа настояването на Българска социалистическа партия за основаване на краткотрайна парламентарна комисия, която да изследва осъществяването на националната стратегия за саниране. Това разгласи на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Николай Сираков.

ГЕРБ няма да поддържа такава комисия, с цел да се цени времето и ресурсът на народните представители, изясни той. Само преди няколко месеца имаше решение на Народното събрание в резултат на разисквания по запитване на депутати от Българска социалистическа партия, припомниха от ГЕРБ и допълниха, че в следствие министърът на районното развиване е дал подробна информация по тематиката. Тази информация се намира в деловодството на Народното събрание, акцентира Сираков.

"Да четат. Деловодството е горе. Всичката информация, която ги интересува, е там ", предложи Даниела Савеклиева на депутатите от Българска социалистическа партия. По думите й настояването на Българска социалистическа партия за краткотрайна комисия за санирането е "абсолютно неприемливо ".

Според ГЕРБ програмата за саниране е извънредно значима и е постигнала резултати като понижаване на разноските на жителите за отопление с сред 40 и 60 %, облагородяване образа на градовете, сдружаване на хората.

От ГЕРБ показаха, че до момента в който ръководещите са изпълнявали програмата за саниране и хиляди хора са получили безплатна помощ, от Българска социалистическа партия са заливали с подправени вести - "че материалите били токсични, че щели да бъдат ипотекирани техните жилища, че страната ще им ги вземе ".

Програмата не е спряна, продължава да се извършва, съобщи зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Малина Крумова. "Към момента има над 850 приключени здания, близо 600 са в развой на осъществяване. Останалите са в друг стадий на договаряне на публичните поръчки. Средствата за постройките, които се извършват, са обезпечени и ще бъдат финансирани от бюджета ", уточни тя.

Бъдещето на програмата е в директна взаимозависимост от разработваната на жилищна тактика, съобщи Крумова. По думите й сега жилищната тактика се разяснява на експертно равнище. Очаква се планът на тактиката да е подготвен до края на годината, след което ще бъде подложен на публично разискване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР