ГЕРБ, най-голямата партия в България, единствената, която успя три пъти

...
ГЕРБ, най-голямата партия в България, единствената, която успя три пъти
Коментари Харесай

ГЕРБ цели морален импийчмънт на президента!

ГЕРБ, най-голямата партия в България, единствената, която съумя три пъти подред да излъчи водача си за министър-председател, само че се провали на последните президентски избори, очевидно желае да подрони престижа на президента с честен импийчмънт (истинският е неосъществим, тъй като процедурата започва със 161 гласа в Народното събрание, а всички без алените депутати са 160).

От изнервените ходове на ГЕРБ проличава, че високият рейтинг на президента не дава мира на ръководещата партия!
Такава стратегическа цел издават медийните изяви на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Избраната линия на държание е същата, която беше употребена през 2010 година против президента (2002 – 2012 г.) Георги Първанов. Взимаш една стенограма и му разказваш играта!

Припомням – преди осем години вторият мандат на президента Първанов едвам не завърши предварително. Тогава президентът разсекрети стенограмата от диалога си на „ Дондуков “ 2 с финансовия министър Симеон Дянков, за което бе упрекнат, че е нарушил конституцията, тъй като разгласил думите на министъра, без да вземе единодушието му. С което нарушил конституционните му права. Процедурата по премахване на президента като нищо щеше да успее, в случай че в последния миг министър председателят Бойко Борисов не се бе намесил.

Сега парламентарната група на ГЕРБ упорства да се разсекрети записът от срещата сред президента Румен Радев и съветския патриарх Кирил, при която духовникът употребява неприемливо изострен звук. Според ГЕРБ би трябвало да се види дали Радев е защитил българските ползи. От „ Дондуков “ 2 настояват, че няма подобен запис.
„ Вярвате ли, че няма стенограма?! Това е несериозно. Просто президентът Радев би натрупал негативи, че не е защитил националните ползи “, сподели по този мотив Цветанов пред Нова телевизия в четвъртък сутринта. Два часа по-късно ГЕРБ насочи мощен залп по президента Румен Радев. След телевизионната си изява Цветанов повтори същото и пред медиите в коридорите на Народното събрание. В огъня по Радев се включи и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева с изявление пред Блиц.

Основните тези на Цветанов и на Караянчева съвпадаха. Те са: по време на срещата с съветския патриарх Кирил президентът Радев не е защитил българските национални интереси; Радев и Българска социалистическа партия работят в синхрон, като задачата им е да дестабилизират страната и да провокират предварителни избори; това пък ще разреши на президента да сформира длъжностен кабинет и по този начин социалистите ще влязат във властта през задната врата.
И за похлупак Цветанов разгласи президента Радев за план на съветския ген. Решетников.

Партия ГЕРБ е известна с вниманието, което отделя на медийната политика и тази двойна офанзива по Радев надали е била плод на случайност.
Но откакто политическа партия ГЕРБ не може да докара нещата до премахване на Румен Радев, за какво го прави?

За да подрони моралния му престиж!
Румен Радев завоюва с излъчването на национализъм, притегли хората с това, че ще пази националните ползи, че няма да бъде „ господин Йес “. Точно този облик желаят да развенчаят от ГЕРБ. Мнозинството българи хареса Радев и тъй като не споделяше русофобските тези на предшественика си, а заприказва за нормализиране на връзките с Русия. Нещо, което междинният българин, явно желае да чуе.

Но през днешния ден ГЕРБ употребяват точно тази негова позиция, с цел да я изкарат като национална измяна. Защото съгласно конституцията президентът може да бъде отхвърлен за две неща – в случай че е нарушил конституцията или, в случай че е направил държавна измяна.
А с думите, че Радев е план на съветския военачалник Решетников, Цветанов споделя тъкмо това – този човек е предател на Родината!

Дори и да харесва Русия, редовият жител изобщо не би поощрил коленопреклонно държание пред Москва.
И офанзивата на ГЕРБ напълно не е безредна.
Нещо повече, с изключение на да накърни престижа на Радев, тя цели и да подрие престижа на Българска социалистическа партия, изкарвайки социалистите подли конспиратори, чиято партия не може да се добере до властта по различен метод, с изключение на през задния вход.

„ Разделението, което се прави през днешния ден в обществото и координираните дейности сред Българска социалистическа партия и президента Радев са с една - единствена цел – реализиране на политическа дестабилизация, на политическа рецесия, която да докара до предварителни парламентарни избори и сформиране на длъжностен кабинет! “ Така Цветанов концентрира в едно изречение удара по Радев и алените. Същото направи и Цвета Караянчева. Тя съобщи в изявлението си, че „ президентът би трябвало да е обединител на нацията “, само че „ се държи като ръководител на опозиционна политическа мощ “. „ Това, което той демонстрира, несъмнено подухва на мисъл, че президентът е управителен от някого и тъкмо от Българска социалистическа партия! “, твърди парламентарният началник.

Стратегията на ГЕРБ е конструирана добре и се извършва поредно. Излъчени са авторитетни представители, които облъчват целеустремено обществото с едни и същи послания. Изричат ги нюансирано, за не звучат като зазубрен текст.
Ще успее ли тази тактика, която към този миг има съвършеното осъществяване?
Почти 70% от хората не харесват ГЕРБ. На последните парламентарни избори, които бяха на 26 март м.г., за партията гласоподаваха 33,54% от българите. А съгласно последните социологически изследвания един % дели ГЕРБ от Българска социалистическа партия.

Колкото повече ръководещите приказват за триумфите си, колкото по-красиви картинки рисуват, толкоз повече ядосват народа, който не счита, че животът му е станал ария. Колкото повече от ГЕРБ упрекват някой различен за съществуващите неудачи, толкоз повече ще се набива в съзнанието на междинния човек, че от 2009 година съвсем без спиране ръководи една партия. А водачът й измежду най-важните хора в страната от 2001 година, цяло потомство израсна под портрета му!
Социолозите са безапелационни - българите от дълго време търсят опция. Търсят героя, в който да се влюбят, с който да свържат очакванията си за по-добър живот. И за отмъщение за непостигнатото. Така, както го направиха през 2009 година, когато харесаха Борисов.

Сега от ден на ден харесват Румен Радев. И с офанзивата против него, ГЕРБ просто му оказват помощ. Като концентрират вниманието на опозиционно настроените хора в една персона.
ГЕРБ не може да предложи нищо на жадната за нещо ново аудитория. Лицата на партията са от дълго време познати, върху тях проличава печатът на умората. Често изричат партийните си тези без диря от възторг.
А Радев споделя неща, които хората, от дълго време желаят да чуят. Затова те инстинктивно ще застанат на негова страна, в случай че бъде "нападнат ".
И няма по какъв начин тактиката на ГЕРБ да избере президента за цел да успее.
Още повече, че когато се целиш в политика с рейтинг 70%, улучваш тези 70%, които го харесват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР