ГЕРБ настоя президентът Румен Радев да поиска оставките на ресорните

...
ГЕРБ настоя президентът Румен Радев да поиска оставките на ресорните
Коментари Харесай

ГЕРБ иска оставки на министри заради Струма, обвинява ги в неизпълнени задания


ГЕРБ настоя президентът Румен Радев да изиска оставките на отрасловите министри от служебния кабинет, които са виновни за.

На брифинг в централата на партията Десислава Атанасова и Александър Иванов от ГЕРБ сервираха съболезнования на околните на починалите и оповестиха, че по време на тяхното държавно управление са готови задачи за ремонт на съдбовния сектор и други поправки на автомагистралата, само че те не са изпълнени от държавните управления на Румен Радев.

" В този ужасяващ ден считаме, че всички опити за политически клевети и внушения са ненужни и изявленията, че повода за случая е в пътното трасе или настилката, и от служебни министри, са надълбоко неверни ", сподели Атанасова. Тя моли към всички политици да схванат, че изборите са завършили. Внушенията няма да върнат погубените човешки животи, би трябвало да се подсигурява почтено, обективно и транспарантно следствие, би трябвало да се носи отговорност, време е за примирение, сподели още тя.
 Янев не мисли, че автомагистралата е отговорна за тежкия случай
Янев не мисли, че автомагистралата е отговорна за тежкия случай

Трябва да има баланс сред информацията

Фактите са най-важни, когато се търси отговорност, сподели Атанасова и даде думата на Александър Иванов, който да ги посочи. Участъкът от " Струма ", в който катастрофира рейсът, е строен през 2002-2004 година по време на министрите на районното развиване и благоустройството Костадин Паскалев и Асен Гагаузов, по условията на тогавашното законодателство. Нормите бяха осъвременени преди 2 година по немски пример, секторът е планиран по руски вид и правила , уточни Иванов.

В актуалната нормативна уредба няма наклони повече от 6 градуса и виражи, в този момент не би се построила по подобен метод автомагистралата, прави се на ската по противоположното платно. От 2020 година се работи по този сектор и сме укрепвали не едно и две свлачища и срутища.

От настоящето управление да бяха подготвили пътищата за зимата, вместо да се занимават с акцията на Румен Радев. По " Хемус ", " Тракия ", " Струма " мантинелите са в извънредно положение , метър маркировка, никакви поправки, 5 месеца паркингите за отмора на " Струма " са затворени поради неспособност за разчистване на АПИ, споделиха още от ГЕРБ.
 Оцелял от пожара в рейса споделил пред Заев за гърмеж
Оцелял от пожара в рейса споделил пред Заев за гърмеж

Все още не е доказана самоличността на починалите

На въпрос на те бяха безапелационни, че задачи от тяхното ръководство - от страна на АПИ за съдбовния сектор са били готови, в това число и за маркировката.

Атанасова е безапелационна, че отрасловият длъжностен министър Виолета Комитова не е изпълнила заданията последните седем месеца на ръководство и би трябвало да поеме отговорност управлението на Министерство на регионалното развитие, АПИ и " Автомагистрали " АД. Радев да поеме дейности и да изиска оставките от съответните министри, сподели още Комитова. Иванов също добави, че през 2020 година АПИ е изготвила задачи за пътно поддържане и маркировка, които би трябвало да са били изпълнени от пролетта и лятото, само че това не било направено.

В умозаключение Десислава Атанасова изрази съболезнования и за и жертвите от ковид и предложи да има Ден на печал в двете страни - в България и РСМ.
 Пеканов за случая на Автомагистрала „ Струма “: Държавата не може да си свърши работата
Пеканов за случая на Автомагистрала „ Струма “: Държавата не може да си свърши работата

Той изясни, че би трябвало да се мисли по какъв начин плановете да бъдат оправдано ефикасни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР