ГЕРБ направи своя избор да постави държавата и интереса на

...
ГЕРБ направи своя избор да постави държавата и интереса на
Коментари Харесай

Атанасова настоя да се оцени направеното от ГЕРБ

ГЕРБ направи своя избор да сложи страната и интереса на страната пред интереса на партията. Това би трябвало да бъде оценено от всички. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова пред публицисти, откакто придружи Николай Габровски в президентството. Номинираният за министър председател с първи мандат Николай Габровски върна изпълнен мандата на президента Радев през днешния ден, тъкмо една седмица откакто го получи.

Десислава Атанасова още веднъж увери, че изборът на членове на Министерски съвет и напълно избор на Габровски, само че " ние подсигуряваме нашата цялостна поддръжка в пленарна зала ". ГЕРБ са подкрепили и Габровски самичък да подбере екипа си, с който желае да работи в Министерски съвет.

Атанасова счита за напълно разумно неодобрението на работата на Народното събрание (по данни на " Тренд " от тази заран утвърждението е едвам 9%, а неодобрението - 82%). Логично е съгласно Атанасова, откакто в продължение на часове депутати могат да разискват единствено заглавието на законопроекта, само че не и същността на текстовете. Намекът й беше ориентиран към дебатите по измененията в Изборния кодекс, които в първия ден от влизането им в пленарна зала продължиха часове.

Все отново Атанасова посочи, че Народното събрание обичайно е сцена на политически конфликт. Но хората в този момент ясно са посочили, че желаят консенсус и желаят да свършим съответна работа. " Това, че проф. Габровски показа кабинета, който може да стартира от ден първи работа, може и да увеличи равнищата на доверие в Народното събрание, който би подсигурил с болшинство приемане на най-важните закони за България ", разяснява още Десислава Атанасова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР